| MihaiCernescu a întrebat:

Care din procesoarele următoare este mai bun pentru a rula unele jocuri cum ar fi GTA V sau ACR 3?

AMD Athlon X2

AMD Sempron

AMD Athlon

AMD Phenom FX

AMD Phenom X3 Triple Core

AMD Phenom X4 Quad Core

Răspuns Câştigător
| XYZ02 a răspuns:

Cam greu cu seriile acestea, cel mai potent ar fi un procesor din seria Phenom X4 sau poate urci la un Phenom X6? Procesoarele de socket AM2+/AM3 au fost destul de potente la vremea lor, dar totusi nu mai bine urci la un Ryzen?
Pentru Ryzen ar trebui sa scoti totusi din buzunar cel putin 800ron pentru procesor+placa de baza+memoria ram.
Daca nu mergi pe un Phenom X4 sau daca ai posibilitatea hexa core X6, sunt niste procesoare destul de potente si in ziua de azi dupa parerea mea.
Detin un Athlon ii x2 250(procesor de buget la vremea lui) si acum un Ryzen 5 1500x si in lucrarile basic sa stii ca nu observ o diferenta intre cele 2(ma rog adevarat nu exista comparatie in performanta, dar vorbesc despre niste lucruru basic ca office browsing sau vizionare de filme)
Succes

4 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Nici unul, uita-te si tu putin la cerintele jocului si fa o comparatie.
Nici macar din seria fx nu ai precizat unul.
Asta unu la mana.
La un upgrade vezi diferenta majora la o placa video, nu la procesor.
Majoritatea jocurilor nici macar nu vad 4 nuclee.
Dar e amd phenom x4 merge pe mediu, asta daca ai o placa video buna!

| NLS a răspuns:

Phenom x4 merita dacă e foarte ieftin și ai deja placa de baza.
Daca ai nevoie si de placa de baza, cumpăra un ryzen 3 2200g și o placa pentru AM4.
Vei fi Mult mai câștigat.

| NLS a răspuns:

Sa compari 2 procesoare intre care exista o diferenta de 8 ani

(14nm vs 45nm,
16MB cache L3 vs deloc
4 nuclee/8 threaduri vs 2 nuclee/2 threaduri
3, 7GHz vs 3. 0GHz)

in idle (pentru ca tot ce a mentionat el intra la categoria idle) si sa sustii ca NU exista diferente de performanta (pe tine te intereseaza sa te joci parca, nu sa deschizi un browser) e ca si cum ai zice ca Dacia Solenza e fix acelasi lucru cu Audi A4 motorizare 2.5l, 2017.

Insa...ce placa video ai, si ce rezolutie (maxima) are monitorul?
In functie de ea se alege procesorul, atunci cand vrei sa te joci.
Impreunand un procesor prea slab cu o placa video prea puternica, obtii bottleneck, valabil si invers.

| NLS a răspuns (pentru ROB3RT89):

"Majoritatea jocurilor nici macar nu vad 4 nuclee. "

Majoritatea jocurilor precum cele insirate de el ("GTA V sau ACR 3?"), NU vad inca 6 nuclee.

Ce ai zis tu era valabil pentru anul 2008-2009 (GTA IV a fost primul care a ceut 4 nuclee).