| AlexAL275 a întrebat:

Cât de necesar este ca un telefon să aibă certificare ip? Eu am un un Xiaomi Mi Note 10 care nu ar nicio certificare și mi-e cam frică deoarece s-ar putea uda în timpul unei ploi

8 răspunsuri:
| Cksihja a răspuns:

Păi unele telefoane sunt mai rezistente altele nu. Dacă ție frică să nu se ude de ce nu ți-ai luat un telefon rezistent la apă?

| sierra1 a răspuns:

"Xiaomi Mi Note 10... mi-e cam frică deoarece s-ar putea uda în timpul unei ploi"

fă-ți rost de buzunare impermeabile și gata, problemă rezolvată

| Kajun a răspuns:

Bagă telefonul într-un prezervativ și l-ai făcut waterproof.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Il tii intr-o borseta impermeabila, simplu. Pe mine m-a plouat de mai multe ori cel putin cate 20-30 de minute cu telefonul in buzunar, imbracat cu o de-asta impermeabila de la Decathlon de vreo 70-80 RON, nu am avut vreodata probleme. Xiaomi Mi A1, apropos. happy

| Sekim a răspuns:

Cauți și tu pe YouTube : Xiaomi Mi Note 10 water test și vezi ce poate și ce nu. Din cate știu eu sunt rezistente la apa dar nu la mare adâncime.

| RoCkKiD a răspuns:

In limba romana nu se face diferenta intre un dispozitiv care poate functiona sub apa si unul care e ok daca e udat putin, noi avem doar "rezistenta la apa". Telefoanele care n-au certificarea IP nu mor neaparat la primul stop de apa si cam toate din ziua de azi supravietuiesc unei ploi atat timp cat sunt tinute in buzunar. Evident ca daca stai 1 ora in ploaie si esti ud din cap pana in picoare buzunarul ala va fi ca un acvariu dar la cativa stropi nu o sa aiba nimic.

| AlexAL275 explică (pentru Cksihja):

Păi mă gândeam la un s10, dar acum nu știu, la capitolul baterie Xiaomi dă de pământ cu Samsung

| Cksihja a răspuns (pentru AlexAL275):

Am avut și eu stresul tău și din acest motiv aveam la mine mereu o pungă de plastic unde țineam telefonul când ploua, oricum mai bine merge cu husa.