anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU cine ma poate ajuta la problema mea dau funda! Am un calculator de birou si doresc sa-l fac server am facut totul dar ceia ce nu reusesc e ca atunci cand imi accesez ip-ul meu extern ex(46.145.23.444) de pe propriul pc conectat la ruterul respectiv ip-ul extern =cu ip local 192.168.1.1 insa daca ma conectez de la PC-ul altui prieten ce nu-i conectat la routerul respectiv reusesc sa intr in site va rog ajutati-ma ca sa pot sa acesez si eu siteul nu de pe localhost ci si din ip extern. Daca accesez ip extern de la mine imi cere sa ma loghez cu routerul dar daca de la alt cineva intr in site!?

Răspuns Câştigător
| Mirciuuuuuuuu a răspuns:

Stai stai...deci, tu doresti ca PC-ul tau sa fie un server web, nu? Atunci in router trebuie sa faci port forward la portul 80 si sa instalezi platforma xampp. Apoi ai nevoie de un ip stabil si un nume de domeniu. Daca gresesc, scuze, dar din explicatia ta nu inteleg prea multe. Bafta!

4 răspunsuri:
| dude_1854 a răspuns:

Sal

| TPUajutor a răspuns (pentru Mirciuuuuuuuu):

Pardon de explicatie imi pare rau ca nu ai priceput ce am dorit incerc sa fiu mai explicit.Am configurat routerul si am instalat xampp merge ok dar numai cand accesez de pe localhost sau ip intern 192.168.1.7 atunci cand accesez domeniul http://exemplu.ro care il am directionat pe ipul meu extern a retelei WAN ma pune sa ma loghez cu routerul meu si intr an el nu in siteul pus pe server. Apropo asta se intampla doar de pe calculatorul meu cand accesez domeniul sau ip extern de pe alt calculator a prietenului intra in site.As vrea ca si eu sa pot accesa domeniul de pe compul meu si sa intru in stite nu in router.

| Mirciuuuuuuuu a răspuns (pentru TPUajutor):

Aaaa, am inteles. Pai nu stiu cum se rezolva problema asta dar e ceva normal sa acceseze router-ul, cat timp ai introdus adresa locala big grin

| Silviu_Sami_1975 a răspuns:

Meseriasu raspunsul e simplu, forvardezi portul 80 in afara, din router daca nu stii sa faci asta si ai team-viever it-i fac eu de la distanta cauta-ma pe messenger. silviu_the_ender@yahoo.com