| Millis a întrebat:

in legatura cu dslr-urile, maine ma duc sa-mi cumpar un Nikon d3100 si vreau sa stiu daca trebuie tinut incarcat cateva ore daca da cate? daca nu este altceva ce trebuie sa fac inainte sa-l folosesc?

8 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

Bateria o sa vina incarcata relativ putin, butoneaza-l pana se duce de tot si apoi lasa-l la incarcat pana se termina respectivul ciclu de incarcare (nu are un numar de ore), adica pana se stinge beculetul care indica incarcarea.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Pentru a proteja bateria si a-i prelungi durata de viata, nu lăsa bateria la incarcat mai mult de 24 de ore consecutive.

| Seby90 a răspuns (pentru floresdemayo):

Pai nu, nu are importanta, mai toate tehnologiile noi, dupa ce bateria a ajuns la 100% deviceul este taiat de la curent, chiar daca are mufa in el. Deci ce spui tu nu se aplica.
Si oricum, daca ai un pahar cu apa si e plin ochi si tu mai pui apa in el ce se intampla? Pai nimic, da afara, asa si cu curentul, el reprezinta un sir de "molecule" ca intr-un tunel, daca acestea nu mai au unde sa mearga, 'raman blocate' pe fir. Nu stiu sa iti explic mai basic ca asta.

| floresdemayo a răspuns (pentru Seby90):

In general, da, se aplică, ai dreptate. Dar, la inceput, cand ai un aparat nou nout (persoana care a adresat intrebarea, se refera la un aparat nou), trebuie sa-l lasi la curent 24 ore, obligatoriu, ca bateria sa fie rezistentă si sa nu cedeze(sa slabeasca) după un an. Ti-o spun din experienta. E valabil si la telefoane mobile, nu neparat la cele Foto. Apoi, pe parcursul reincarcarii acumulatorului, il poti lasa exact până i se aprinde beculetul la "FULL", e de ajuns. Trebuie incarcat până la maxim, atat.
Daca, in schimb, acumulatorul e incarcat pe jumatate si-l bagi la curent sa-ti "umple" cealalta jumatate, el nu ti-o umple până când (culmea!) nu-ti goleste cealaltă jumatate si apoi o ia de la capat! Si-apoi ai impresia gresita si te intrebi: "nu s-a mai incarcat odata (pentru ca tu il stiai plin de mai mult de jumatate)?" Dar el de fapt descarca "vechiul" si se reîncarcă din nou.

| Seby90 a răspuns:

Another artist is born!
Fac poze mai bune cu telefonul decat voi cu dslru' laughing

| Millis explică (pentru Seby90):

Chiar nu cred lucrul astawinking.

| Seby90 a răspuns (pentru Millis):

O sa plec azi sa fac niste poze cu telefonul sa iti arat, o sa fac chiar si panoramice, sa vad e ai de zis atunci tongue.

| tpb a răspuns:

Buna,
Eu am un Nikon Coolpix P500 si e foarte bun,tine si bateria destul de mult si eu, de obicei il las la incarcat noaptea si e gata dimineata, e incarcat perfect si se incarca ca un telefon, nu sunt probleme, e foarte usor.
Sincer nu am cronometat.Mie imi tinea peste 200 de poze...si vizualizari, replay-uri si multe altele...