Bateria o sa vina incarcata relativ putin, butoneaza-l pana se duce de tot si apoi lasa-l la incarcat pana se termina respectivul ciclu de incarcare (nu are un numar de ore), adica pana se stinge beculetul care indica incarcarea.
Buna,
Eu am un Nikon Coolpix P500 si e foarte bun,tine si bateria destul de mult si eu, de obicei il las la incarcat noaptea si e gata dimineata, e incarcat perfect si se incarca ca un telefon, nu sunt probleme, e foarte usor.
Sincer nu am cronometat.Mie imi tinea peste 200 de poze...si vizualizari, replay-uri si multe altele...
Pentru a proteja bateria si a-i prelungi durata de viata, nu lăsa bateria la incarcat mai mult de 24 de ore consecutive.
Pai nu, nu are importanta, mai toate tehnologiile noi, dupa ce bateria a ajuns la 100% deviceul este taiat de la curent, chiar daca are mufa in el. Deci ce spui tu nu se aplica.
Si oricum, daca ai un pahar cu apa si e plin ochi si tu mai pui apa in el ce se intampla? Pai nimic, da afara, asa si cu curentul, el reprezinta un sir de "molecule" ca intr-un tunel, daca acestea nu mai au unde sa mearga, 'raman blocate' pe fir. Nu stiu sa iti explic mai basic ca asta.
In general, da, se aplică, ai dreptate. Dar, la inceput, cand ai un aparat nou nout (persoana care a adresat intrebarea, se refera la un aparat nou), trebuie sa-l lasi la curent 24 ore, obligatoriu, ca bateria sa fie rezistentă si sa nu cedeze(sa slabeasca) după un an. Ti-o spun din experienta. E valabil si la telefoane mobile, nu neparat la cele Foto. Apoi, pe parcursul reincarcarii acumulatorului, il poti lasa exact până i se aprinde beculetul la "FULL", e de ajuns. Trebuie incarcat până la maxim, atat.
Daca, in schimb, acumulatorul e incarcat pe jumatate si-l bagi la curent sa-ti "umple" cealalta jumatate, el nu ti-o umple până când (culmea!) nu-ti goleste cealaltă jumatate si apoi o ia de la capat! Si-apoi ai impresia gresita si te intrebi: "nu s-a mai incarcat odata (pentru ca tu il stiai plin de mai mult de jumatate)?" Dar el de fapt descarca "vechiul" si se reîncarcă din nou.