Niciuna man. Cand il conectezi la router e conexiune LAN. Viteza depinde de abonamentul tau, de cat de bun e router-ul, de piesele din laptop, etc. Ca referinta eu am abonament de un GB si scot cu maxim 15MB/s download real.
Dude, ce spui tu acolo sunt connexiuni prin reteaua fara fir, wifi
ethernet e un standard de connexiune cu fir, deci alea doua frecvente de wifi nu mai au sens
deci, vrei sa te legi prin cablu sau fara fir?
15MB/s REALI inseamna 150mbps
si el are abonament de 1gbps adica 1000mbps
deci, in teorie nu are router care face fata
sau nu face testul de viteza la:
http://speedtest1.rcs-rds.ro
unde ar trebui facut de fapt
iar acolo am vazut si 900mbps (care e mai mult decat 8gpbs)
Citeste raspunsul meu dat lui doctorandus
si tin sa te anunt ca degeaba ai router care cica ar avea 1000mbps, trebuie sa aiba si procesor ca sa faca fata la atata trafic, si multe nu au
totusi numai 150mbps e foarte putin...
15 MO/s=120 Mbps.
De asemenea 8 Gbps=8000 Mbps=1000 MO/s.
Eu am cablu de 500 Mbps si descarc de pe Usenet cu in jur de 38 MO/s.
NOPE
inseamna 150mbps
calculul tau e corect teoretic, dar practic am tot vazut ca nu e asa cu ochisorii mei mici si porcini, de ani buni, de exemplu:
eu am FIZIC retea de 100mbps si transfer in mod curent intre calculatoare cu 11MB/s (am 2 calculatoare headless, un NAS, etc.)
NO SHlT!
Nu e adevărat decât pe SATA, SATA transferă 10 biți pentru a transfera în realitate doar 8 biți.
Spui asta pentru că un cablu Cat5 transferă în jur de 88 Mbps. Dar Cat5e deja nu mai are problema asta.
Am un i5 si un hard sata de 7200. Pe speedtest imi arata 800+ download dar prin qtorr/ent am maxim 15 la download. Am un i5 si hdd de 5400, presupun ca e din cauza lor.
Da, dar, e si din router cel mai probabil
eu am un router care a fost scump la vremea lui, Netgear, care are 5g (abia aparuse), si 1000mbps toate porturile de UTP, inclusiv wlan
si am constatat ca pe netul meu de 100mbps de la gigi, pe speedtest am 93mbps, pe t0rrenti am... 5-6M/s reali in cel mai bun caz
si l-am inlocuit cu un server linux, cu procesor celeron single core la 900MHz, cu o placa de retea pe usb, si acum ajung lejer la 11M/s reali pe t0rrenti
Well e routerul gigabit pe care il ofera digi. KAON ar 4010.
M-ai prins!
in teorie routerele de la gigi sunt destul de bune sa faca fata la 1gps (1000mbps)
DAR, asta inseamna numai si numai ca NU E DIN ROUTER
dar E DIN CONNEXIUNE
asa ca, ce ar fi sa incepi tu o campanie de ph00t00t gigi la melodie, si sa ii suni si sa ii capiezi in fiecare zi pana iti rezolva problema
am avut un prieten (eu refuz sa ma strofoc sa am mai mult de 100mpbs dar el vroia neaparat praful de pe toba) care pana nu i-a luat la coana *** pe aia de la gigi, nu a sarit de 300mbps in speedtest1.rcs-rds.ro, iar dupa aia a ajuns usor la peste 900mpbs
asa ca, insista, insista, INSISTA
Lol, am un Openmediavault pe un PC vechi cu Intel CoreDuo si descarca la circa 36-37 MO/s cu sabnzbd din Docker (conexiuni cifrate TLS 1.3).
Dap, procesor scos pe piata in iunie 2006 (pentru consumatori, nu e procesor special pentru servere).
anonim_4396 întreabă: