Întrebare recomandată | aps a întrebat:

Vreau sa imi cumpar o camera foto si nu stiu de care sa imi iau.ce modele si firme sunt ma bune. vreau sa fie mare ..am vazut una Nikon la 9 milioane care mi-a placut. Va rog ajutati-ma, ziceti-mi modele si preturi. Dau funda! mersi!

Răspuns Câştigător
| olivert1310 a răspuns:

Probabil ca aia mare Nikon pe care ai vazaut-o era una din clasa high zoom si ca aspect un amator o poate confunda cu un DSLR. Ca firme bune Canon, dar astia produc camere compacte(mici) si DSLR-uri(profesionale), nu produc din alea mari de care iti doresti tu, si ar mai fi Nikon- produc mai multe camere high zoom. Eu am achizitionat recent un Nikon L120 coolpix, este din clasa high zoom, mare si imi place la nebunie, numai ca nu prea stiu sa o folosesc cum trebuie, ea este destul de desteapta, daca mai tarziu vrei sa faci pasul la profesionisti este un intermediar bun, dar ar trebui sa ai idee despre ce inseamna arta fotografiei. Eu am un Nokia N95 si pozele simple pe care le fac cu el ies mult mai clare ca cele cu Nikon-ul si vreau sa-ti spun ca sunt cam dezamagit. Zoom-ul de 21x este excelent, pozele facute cu zoom imi ieseau mai clare decat cele facute normal, filmeaza hd, dar cum ti-am spus, am ajuns la concluzia ca nu stiu sa-l folosesc, fiind prima mea camera. Canon nu prea gasesti una mare potrivita pentru buzunarul tau, in gama Nikon gasesti o oferta destul de generoasa la preturi accesibile, gasesti la Altex la preturi bune, L120 ca al meu nu mai gasesti dar ala de care vorbesti tu este un L310 care arata exact ca L120 si in mare parte nu face ceva mai mult decat predecesorul sau. Recomandarea mea, cumpara-ti un Nikon L310 la banii aia se merita si este destul de performant, numai sa citesti pe net cum sa faci fotografii, sa ai idee cum sa folosesti toate functiile alea pe care le are, altfel vei fii dezamagita de fotografiile facute. Daca il cumperi, si vrei sa filmezi hd cu el, cumpara inca un card dar clasa 10(are viteza de scriere mai mare) aparatul vine cu unul de 4 giga clasa 4 cu care nu poti filma hd, se blocheaza(viteza de scriere mica). Acumulatorii au autonomia foarte mare, daca vei invata sa-l folosesti(nu ma refer la cum sa apesi pe buton si sa-i dai cu zoom) vei fi foarte multumita de el. Eu m-am documentat inainte sa-l cumpar pe al meu pentru ca am dat destui bani pe el, si este foarte laudat si recomandat pentru amatori/incapatori in ale fotografiei. Este un aparat de exceptie, este mare cum iti place, cand faceam fotografii cu el erau multi ochii indreptati asupra ma pentru ca il confunzi usor cu un DSLR. Bafta si numai bine.

1 răspuns:
| aps explică (pentru olivert1310):

Multumesc mult de raspuns!