| Felix_Remus_1990 a întrebat:

Buna TPU.Vreau sa-mi iau un laptop nou de Craciun dar habar n-am ce sa iau. Vreau ceva orientat mai mult spre editari video, programe si chestii din astea adica mai putin gaming si un buget de 1500-2200.Mai in particular caut ceva care sa ruleze windows 10 fara nici o problema.Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Ana9999 a răspuns:

E alegerea ta, insa in pretul laptopului intra si pretul Windows-ului, la celelalte nu este inclus pretul sistemului de operare pentru ca acelea sunt gratuite de felul lor. Daca vrei neaparat licenta la Windows, e mai ok asa, daca nu, gasesti peste tot sa il descarci si sa ti-l instalezi singur, daca te si pricepi la asta. In plus, nu conteaza daca are Windows 8.1 preinstalat, poti face linistit upgrade la 10: https://www.microsoft.com/ro-ro/windows/windows-10-upgrade

12 răspunsuri:
| Gabi1999 a răspuns:

Intra pe Emag.ro si acolo găsești ce vrei.

| Felix_Remus_1990 explică (pentru Gabi1999):

Am facut asta deja dar cautam raspunsul de la cineva care imi poate recomanda un produs pe care il detine sau l-a incercat ca sa imi fac o idee cam ce sa-mi iau ca n-am chef sa ma trezesc dupa aceea cu un jaf.

| Ana9999 a răspuns:

Eu recomand laptop-urile de la Dell, eu detin un Dell Inspiron n5110 de vreo 5 ani si n-am avut absolut nicio problema cu el, in afara de faptul ca trebuie curatat ventilatorul de praf la 1-2 ani, dar asta e valabil pentru orice laptop. Problema e ca Dell de obicei are produse cam scumpe, dar macar sunt bune calitativ si testate in conditii dure, daca intri pe Emag la opinii o sa te convingi. De asemenea, Asus are produse bune si la un pret convenabil. Fereste-te de Toshiba, pentru ca am auzit cam multa lume sa aiba probleme. Pentru editari video, merge bine si un procesor Intel Core i3, insa eu as recomanda cel putin Intel Core i5, celalalt deja e putin depasit. De asemenea, e important sa aiba o placa video dedicata. Acum nu stiu ce editari video faci, insa al meu cu o placa video dedicata cu 1 Gb si Intel Core i3, se descurca bine in editari cu Adobe Photoshop, Lightroom, Premiere, After Effects sau Sony Vegas Pro. Mai agata uneori, mai ales la Photoshop, insa am vazut si modele cu Intel Core i7 care reactionau cam la fel. Windows 10 poate fi rulat pe orice laptop, indiferent daca este si mai vechi, am observat ca e mai eficient in gasirea driverelor si ceva mai rapid decat Windows 8.1 sau 7.

| VirtualEinstein a răspuns:

Mai bine intri aici pe forumul de la pcgarage http://www.mygarage.ro si intrebi acolo. O sa ai raspunsuri mai competente

| Gabi1999 a răspuns (pentru Felix_Remus_1990):

Http://www.emag.ro/......DGHJMYBBM/
sau http://www.emag.ro/......DSXVCMBBM/
Astea sunt cele mai bune dupa Emag la banii tai. Suporta windows 10 fara nici o problema.

| CPAElites a răspuns (pentru Gabi1999):

De ce vrei sa dai banii pe un laptop?
Cu banii aia iti faci un pc de 3 ori mai performant.

| Felix_Remus_1990 explică (pentru CPAElites):

Deoarece is student si am nevoie de laptop cam mereu si laptop-ul meu pe care il am acuma nu mai e chiar asa de bun asa ca cautam face potrivit pentru treburile astea.

| Felix_Remus_1990 explică (pentru Ana9999):

Da am vazut ca is foarte bune astea de la Dell dar vad ca vin cu un OS Ubuntu si nu stiu eu as vrea windows.Se poate sterge acel OS ca sa instalez windows pe el?

| Ana9999 a răspuns (pentru Felix_Remus_1990):

Al meu venea cu un FreeDos preinstalat, insa i-am pus eu Windows. Daca nu ma insel, cam toate laptopurile trebuie sa vina cu un sistem de operare, iar Ubuntu este gratuit, e alegerea ta daca il pastrezi sau nu, eu nu tin minte sa fi vazut prin garantie ca nu am voie sa-l schimb. Daca ai un DVD cu Windows pe el, n-ai probleme, daca nu, sigur ai de unde sa faci rost. Ca sa cumperi cu Windows licentiat preinstalat un laptop ca persoana fizica, numai pentru uz propriu, mi se pare cam scump si sincer si putin inutil. Si eu pot sa imi schimb acum Windows-ul cu un Ubuntu sau un Cent OS fara nicio problema, insa aceste sisteme de operare mi se par potrivite pentru programatori, tocmai pentru ca sunt mai stabile si mai flexibile. Pentru o persoana obisnuita care are nevoie de editare si jocuri, Windows e alegerea cea mai buna, pentru ca este cel mai compatibil cu toate programele multimedia sau de editare Office.

Sincer ma gandesc sa-l iau pe asta http://www.altex.ro/......windows-10 deoarece nu mai am bani sa cumpar si window si sa mai stau sa-l instalez si daca tot are windows 10 preinstalat si mi se pare destul de bun pentru cerintele mele.

Da stiu dar majoritatea sunt epuizate pentru ca eu vreau sa le iau din stoc nu prea is cu cumparatul online si sincer am vazut ca is destul de vandute astea de la Asus si mi se pare bun si cu un design frumos si pentru un laptop are niste specs-uri ok.O sa vad cum e cand o sa incep sa-l folosesc in editari video si altele.Mersi de ajutortongue

| Ana9999 a răspuns (pentru Felix_Remus_1990):

Ca laptop-uri nu stiu ce fel sunt, dar cunosc pe cineva care cumpara componente de la Asus si avea o parere extrem de buna despre ele. In orice caz, banuiesc ca sunt niste laptop-uri rezistente, asta daca si ai grija de ele asa cum trebuie, evident.