| legy96 a întrebat:

Buna!
Vreau sa pun un transformator auto 12v in 220v la o baterie de motor de 12v 9A pentru a functiona niste boxe 2.1 de vreo 70w.
Se poate asta? adica un transformator din ala la cati Ah merge? si de cati W sa fie transformatoru sa poata sa duca boxele?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Deci ai nevoie de un transformator ridicător de tensiune pentru a alimenta un sistem de 220V de 70W.
Depinde de ce consum au boxele respective, mai exact ce consum are amplificatorul și ansamblul respectiv. Dacă nu găsești în comerț așă ceva atunci recomand unul la comandă(care e destul de scump).
Dar eu în locul tău decât să mă complic cu ridicătoare de tensiuni mai bine aș desface boxele respective și aș vedea pe ce tensiune se alimentează amplificatorul din ele. Apoi aș construi un un convertor format din rezisori(de exemplu, că asta depinde de schema elecronică) și apoi aș alimenta direct amplificatorul.Mi se pare mult mai eficient. Poate ai noroc să se alimenteze pe 24V ceea ce ar fi grozav că într-un fel ar echivala cu 12V 15 A.Succes

10 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ce e ste ala transformator auto? Si vrei sa il pui unde ca nu prea am inteles? Ce este aia baterie de motor? Cumva baterie de masina sau ce? Asa daca sa zic tu ai vrea, acum spun ca o iau pe banuite cam ce ai dori tu sa faci.Deci sint convertoare sau cum se mai numesc care il pui la masina acolo la bricheta si scoate 220 v. Altceva sincer ma depaseste ce vfrei tu sa faci.Si apoi boxele nu merg legate direct la un transformator.Eu stiu ca boxele trebuiesc conectate ori la radio ori la o statie de applificare, nicidecum sa le conectezi la un transformator.O sa le arzi daca faci asta.Doar daca boxele au ceva un circuit electronic sau ceva sa poata fi alimentate cumva de undeva.Nu ai fost clar deloc.Revino cu ceva amanunte.In primul rind masinile nu au transformatoare pe nicaeri din cite stiu eu.

| DeyCj a răspuns (pentru relian):

Dacă nu știi nu răspunde, numai de dragu de a fi pe primele poziții în topul paginii... Eu tocmai i-am oferit soluția. Ăsta îi scopul acestui site, nu?

| legy96 explică (pentru relian):

ESTE baterie de motocicleta si vreau sa conectez un convertor din ala, boxele sunt de computer care vin bagate in priza si cum nu ai priza in aer liber am vrut sa stiu daca pot inlocui cu un convertor de 220v si nu stiu daca la 9A merge convertorul. Apoi le pun la un mp4

| legy96 explică (pentru DeyCj):

Multumesc! o sa incerc si a doua varianta

| relian a răspuns (pentru DeyCj):

Nu stiu despre ce vorbesti de pagina de primul si asa mai departe.Ar fi bine sa raspunsi la ingrebare si nu mie.Eu sincer am si spus nu inteleg nimic din ce a batut cimpii.Nu a explicat nimic clar. Daca tu ai banuit cam ce vrea f bine atunci ajutal.Eu nu i-am dat un raspuns nici clar nici gresit, i-am spus sa revina cu ceva amanunte daca e sa poata fi ajutat.Eu nu-s curios de nici o pozitie pe niecaeri.Asa ca stai linitit ca nu iti iau tie vreun loc. Uite daca se poate si vrei iti pot da tie toate raspunsurile mele. Spune cum sa facem si ti le trec tie pe toate daca de fapt asta si urmaresti.Eu nu urmaresc nici sa fiu primul nici sa iau tricouri de pe aici. Daca vrei tricouri zi-mi si iti trimit un brat.Am tricouri de n-am ce face cu ele.Nici nu sint in Romania ca sa zic ca caut nu stiu ce.Asa ca data ce vine cautati de gainile tale si raspunde celui care intreaba nu altora.Scopul asa este si eu nu am dat cuiva un raspuns gresit sau mai stiu eu cum.Te bagi asa ca musca in lapte sa nu zic altundeva.Ce ma enerveaza oamenii astia de genul tau, oameni care se baga asa neinvitati si mai spun si balarii.Cind o sa te invit eu la o discutie atunci poti comenta.Si daca tot vrei sa spui ceva la adresa mea se vine si se vorbeste civilizat, uite nene nu e asa e altfel, scuze ca intervin si bla bla.Cam asa se face daca e sa intri la o alta persoana care nu a pus intrebarea.In cazul asta te-as si injura sau te-as baga undeva dar ma suspenda astia pe aici si nu am chef sa ma iau cu tine care nu stii sa te porti.Si nu te mai chinui sa scrii ceva mie ca o sa te blochez.Veziti de oile tale daca e.

| DeyCj a răspuns (pentru legy96):

Verifică cu un multimetru tensiunea de ieșire de la bornele transformatorului de la boxele audio ca să știi cam cât soate, asta ca să nu riști să le prăjești.De regulă astea de pc îs alimentate pe 9-12V DC dar nu e o regulă. Verifică și apoi decide ce și cum faci.Succes

| DeyCj a răspuns (pentru relian):

Era un avertisment doar, dar cum adevărul doare. o ieșit ce o ieșit....De blocat nu ai cum că sunt mai mare în rank ca tine(mai ai încă un an 2 de sapă până să mă ajungi).Și ăsta la fel ca și primul tău răspuns sunt irelevante, deci raportate de mine ca atare ceeea ce înseamnă că ai 2 biluțe negere...

| relian a răspuns (pentru DeyCj):

Se pare ca a iesit de fapt cum eu intelesesem, adica exact ce am spus convertor.Asa ca ce spuneai tu era pe linga nu ce ziceam eu.2 bile negre ai tu nu eu pentru ca se pare tu ai batut cimpii.Dar crede tu ce vrei.Si de blocat te pot bloca stai linistit, adica sa nu imi mai poti scrie.Insa nu am de ce, nu imi bat capul cu toti care intra pe aici si bat gardurile.Asa ca spor la treaba.Si iti era firca cumva ca iti iau eu tie tricourile de la tpu.Pai tu crezi ca eu ma imbrac cu tricouri de la TPU sau cu tricouri din Romania? Poate nici sa le folosesc de sters praf nu leas lua.Asa ca poti sta linistit si poti lua ce tricouri vrei.

| relian a răspuns:

Se pare ca am banuti bine de ce aveai nevoie, ca am si spus de convertor, insa daca te uiti unia sau luat de mine ca spun basme.Deci acel convertor meege la baterie de 12 V.Acum nu stiu excat daca merge si la 9V dar poti incerca ca singur nu se intimpla nimic, in cel mai rau caz e sa nu-ti scoata 220. O sa ma uit eu maine la mine la masina ca am un convertor si sa vad daca e de doar de 12 V sau merge si cu 9v.Asta daca nu afli intre timp.Deci daca nu ai aflat nimic pina duminica da un semn si iti zic ce scrie pe convertor.

| Fiat_Iancu_1999 a răspuns:

Ai reusit sa alimentezi boxele de la bateria de motocicleta?