Dupa dezghetare (mai ales daca ai folosit si apa fierbinte pentru topire) interiorul frigiderului se incalzeste.
Cand il pornesti, evident va fi nevoie de timp indelungat pentru a raci totul, de la temperatura camerei pana la 5-6 grade. Acest timp este de cateva ore bune si se introduc DOAR alimente SOLIDE pana la racirea completa!
Daca se baga si ciorbe sau alte alimente care se evapora, atunci va aparea gheata pe suprafata de racire, care are efect de izolator termic si racirea se va face anevoios.
Fii cu rabdare, pune un termometru de camera pe raftul din mijloc, iar daca temperatura ajunge in jur de 0-5 grade, atunci se va opri. Termostatul sa fie pe pozitia "0".
Doar daca nu se opreste compresorul la temperatura sub + grade, atunci trebuie intervenit la termostat
Va declansa dar trebuie sa mearga vreo 5 ore, ii trebuie mult timp sa refaca temperatura din ea! Deci stai calm!
Termostatul este un buton care cand l-am dat pe pozitia 0 acum 1 an a clincanit acum nu mai clincane deci este defect el sau bobina la care este legat.
De mers a mers de ieri de la ora 14 pana azi la 9 dimineata si nu s-a oprit.
Daca l-ai dezghetat clasic, cu vreun vas de apa calda in interior, ia-ti adio.
Da asa zic si eu dar acum cu sarbatorile astea deocamdata am pus pe stecher o priza programabila pana la anul cand voi chema un frigotecnist.
Daca nu clincaie chiar si daca duci cursorul pana la capat in stanga (sub 0), atunci ai sansa sa fie defect termostatul, mai ales daca temperatura a coborat la 0 grade sau si mai jos.
Va trebui sa apelezi la un tehnician frigotehnist sa-ti monteze alt termostat.
Am avut si eu o asemenea problema, am cumparat un termostat nou (facut de turci), iar peste doua zile s-a defectat. La urma, am facut rost de un termostat nemtesc de la un service care se ocupa cu frigidere second hand. De atunci iarasi nu mai am probleme.
Termostatul nu este legat la vreo bobina si este un contact cu bimetal prin care este inseriat si primeste curent compresorul.