| HeLps a întrebat:

Buna ziua am si o intrebare am in r7 240 variant fara cooler si as vrea sa ii fac overdrive, dar nu stiu cum, si nu vreau sa se arda sau ceva de genu, stiu ca placa video este veche, dar nu as vrea sa cheltuiesc foarte multi bani pe un calculator performant, ma multumesc cu ce am, deci intrebarea este ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

Ar fi bine să nu umbli la voltaj sau la puterea ce o extrage placa video din slot-ul PCI-E. Acolo trebuie puțină atenție.
Dacă în FurMark ajunge la 53 grade celsius cu tot cu overclock, e bine. Poți să rămâi așa dar vara ar trebui să mai verifici odată temperatura.

6 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Overdrive? Vrei să spui Overclock, nu?
E simplu. Instalezi un program, precum MSI Afterburner și îi mărești frecvențele la procesor și memoria video.
Mărești puțin câte puțin și aplici setarea. Ca să nu ajungi la artefacte, recomand să nu ridici cu mai mult de 70MHz procesorul grafic și cu mai mult de 150MHz memoria video.
Arunci un ochi și la temperatura plăcii video să te asiguri că nu depășește 75 grade celsius în jocuri.
Ca să te asiguri că totul este înregulă, instalează și FurMark și vezi după 5-10 minute la cât ajunge temperatura.
Dacă poți, încearcă să pui și un ventilator la placa video, îl legi, îl lipești, vezi tu cum faci dar e bine să ai unul. Ventilatorul îl alimentezi de la placa de bază sau de la sursă, în funcție de ce mufă are.

| HeLps explică (pentru SilviaDulcik):

Eu ma refeream la asta https://www.google.ro/......ps?/search

Placa video mereu cand ies din joc si mereu are 35 de grade sau ceva de genul daca fac overclock e normal sa creasca temperatura asa mult?

Deci am facut urmatoarele : am marit core clock ul cu 45 si memory clock ul cu 153, temperatura maxima a fost de 42 de grade Celsius, intrebare mea este power limit ul il las la 0?

In FurMark 5-6 minute a mers si a ajuns la 53 de grade

OK, multumesc pentru ajutor, pe timp de vara o sa o resetez si o las pe default