Ceea ce spui acolo este memoria VRAM nu RAM, adica memoria placii video, bineinteles ca un rtx2070 este mai bun ca un rtx 2060. Apropo, la display este hz nu mhz.
Nu am inteles in totalitate care e intrebarea ta dar am raspunsul la unele intrebari.
144hz vs 240hz : Nu are rost sa iei 240hz, diferenta intre 144hz si 240hz e una mica si mai mult de marketing, singurii ce pot distinge cele 2 sunt gamerii profesioniste care stau 10ore in csgo sa se antreneze si vad fiecare pixel. Deci nu are rost sa iei 240hz.
GTX vs RTX : RTX este cea mai noua generatie de placi video de la nVIDIA iar ele suporta ray tracing, ray tracingul este o tehnologie noua care in jocuri face iluminarea mult mai reala. Ca sa vezi ce diferenta mare face ray tracingul poti cauta pe Youtube minecraft rtx on vs off sau alte jocuri. Nu toate jocurile o suporta(momentan).
Daca nu vrei sa ai probleme cu temperaturile atunci iti recomand un pc, laptop-urile mereu se vor incalzi destul de tare deoarece nu pot sa fie si compacte si sa aiba si o racire cu 3ventilatoare in-take si 2exhaust... Daca calatoresti mult si chiar ai nevoie de laptop si nu pc cea mai buna varianta ca sa imbunatatesti ventilatia este un cooler pad pentru laptop. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Îți mulțumesc pentru răspuns. Am luat în calcul și achiziționarea unui cooler nou. Mai sunt curios care este părerea dumneavoastră despre laptop-urile MSI?
RTX 2060 6 GB RAM sau rtx 2070 8 GB RAM? Adică este relevant să achiziționez varianta cu mai mulți RAMI sau este un caz similar cu MHz-ul display-urilor?