Calculatorul merge optim daca piesele au intre 25 si 50 de grade. Daca se incalzesc prea rau se ard iar daca se racesc prea rau e posibil sa se scurt-circuiteze (se formeaza picaturi mici de apa pe componente)
Cu siguranta, conductibilitatea firelor electrice au o rezistibilitate foarte mica (adica forta de frecare dintre curent si fir este mica ) si circula mai repede curentul cum ar veni intelegi? La temperaturi mai se misca foarte greu si unele se pot arde din cauza asta
Fiecare tip de componenta are temperatura ideala la un anumit nivel.
Exemple: http://ark.intel.com/......o-3_40-GHz
are temperatura: TCASE = 72.72°C
http://ark.intel.com/......00-MHz-FSB
are temperatura: TCASE = 74.1°C
Asta e o diferenta mica dar sunt si mai mari. Placile video pot ajunge si la 120° C.
Salut!
Deci componentele unui pc functioneaza cu mult mai bine daca sunt la temperaturi cu minus un exemplu ar fi cei de la nasa ei au pc bagat la inghetat si are o capacitate foarte mare de procesare datorita simplului fapt ca este tinut in temperaturi cu minus.Ti-as putea scrie mult si bine dar te-as baga in ceata.
Bafta!
Ionutz, ala e un mediu controlat + ca ala merge continuu si nu are timp sa ajunga pe minus.
E vorba ce se intampla cand PORNESTI un PC care e rece beton... eu zic ca se face condens si exista risc de scurt
Nu se intampla nimic, chiar le face bine! Numai ca daca setezi 30 de grade la procesor, o sa ti se opreasca calculatorul, pentru ca va depasi temperatura aia si i se taie macaroana! Si aia nu e temperatura la care "doreste" procesorul sa ajunga, ci e temperatura la care ii taie biosul alimentarea (protectia)!
Exista componente speciale nu crezi ca nasa cumpara de la emag...sau altele.
Mersi tuturor de răspuns! Deci, ce am învățat azi (asta e pentru cei ce găsesc întrebarea din întâmplare)? Temperatura componentelor pornește de la temperatura camerei și poate ajunge la 50°C fără să-i facă rău și nu umblați să modificați temperatura maximă în bios.