| nukeyly a întrebat:

Care este DUPA VOI? Marca/model de polizor unghiular mic(600-1900w)_sau flex cum i se mai spune care are cel mai bine gandit buton de pornire sa nu se apese nici tare (arc idiot) nici foarte usor (arc slab). SA NU FIE BUTONUL NICI MARE, NICI MIC obs makitele sunt medii, BOSCH inclusiv X-LOCK parca se apasa cam tare. Metabo - WEA 17-125 QUICK 1700w mi se pare cel mai reusit model(buton foarte reusit) pacat ca nu are turatie reglabila, alte sugestii?

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Eu folosesc acest hitachi și sunt mulțumit de el:
https://www.expotehnica.ro/......aliza.html
Nu are turație reglabilă. De altfel nu văd rostul acesteia la un polizor. Poate doar la polisare, dar pentru polisat este vorba de un alt aparat.
Hitachi are turație mare, se oprește repede; deci nu o i-a la "fugă" când îl pui pe sol. Și nu îți vibrează în mână dacă îi pui pânză compatibilă.

| nukeyly explică (pentru anonimg):

Turatie reglabila > _asta e buna cand tai lemnul, in cazul meu, cu disc placat anume de lemn(125mm 8-15 ron),(nu pomenim de discurile de flex 125mm cu lant de drujba pe ele ~100 ron/buc) la 11000 rpm cat are un flex cam ia foc lemnul+se innegreste de stai pe loc cu lama si faci un fum alb..., dar pe reglabil il dai la 3-4000 ture si tai ca un circular_bine n-ai precizia lui Dewalt 27111_ da ca lemne e ok sau mici proiecte fara pretentii de cote exacte.

| anonimg a răspuns (pentru nukeyly):

Pentru lemn folosesc așa ceva ( un model un pic mai vechi):
https://m.emag.ro/......DNZHQBBBM/
Îi pun pânză cu vidia și dinți foarte deși. Așa taie perfect fără să rupă nici măcar autocolantul dacă lemnul/pal-ul este îmbrăcat în autocolant. La nevoie folosesc distanțierul din dotare.
De asemenea, o turație prea mare va face ca aparatul să trepideze in mâna, fapt care va îndepărta precizia de tăiere.
Nu recomand tăierea lemnului cu flexul nici dacă la acesta se atașează o pânză de lemn. Pentru că atunci când panza se tocește sau din alte motive se poate opri în lemn, îți va smulge flexul din mână; dacă nu te vei răni, îți va strica lucrarea. Pentru că flexul nu este făcut să se oprească așa cum se oprește motorul circularului de mai sus. În plus, circularul merge pe masa lemnului și nu există riscul înclinării acestuia pentru ca pânza să se intepeneasca în lemn/pal.