Pai al doilea laptop, pentru ca placa video e mai buna la fel și procesorul, fără discuții al doilea, pana și ssdul și ramii sunt la fel la ambele laptopuri
Eu il iau pentru ca am sa merg la liceu si vreau sa incep sa programez...dar si sa ma mai joc?, dar acesta Laptop Gaming ASUS TUF FX505GT cu procesor Intel® Core™ i5-9300H pana la 4.10 GHz, 15.6", Full HD, 120Hz, 8GB, 512GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB, Free DOS, Black asta pare mult mai bun ca ambele
Depinde ce vrei să joci. Dacă joci LoL și Metin2 ambele sunt overkill. Dacă vrei ceva jocuri noi, Ryzen 5 3550H sau mai bun + GTX 16xx / RX 560X.
Ce nu înțeleg e de unde a apărut ideea că pentru programare ai nevoie de avion. Nu mă refer doar la tine, am văzut-o și în alte locuri și la oameni care se pricep. Programare poți face și pe telefon.
Pe telefon sa faci un program intr-un compilator este floare la ureche.
Gaseste tu o aplicatie ca Visual Studio pe telefon si dupa mai vorbim.
Crede-ma ai nevoie de "avion" daca vrei sa fii eficient in munca ta.
Una este sa programezi, sa scrii linii de cod, si alta sa testezi programul in sine, care are nevoie de forta bruta de procesare si randare. Nu mai spun cand te apuci sa-i faci debugging sau "reverse engineering" pentru proiectele scolare, depinde de ce facultate urmeaza.
Tot nu înțeleg unde-i nevoia de avion. Poți face reverse engineering în ghidra și gdb, rulează lejer pe PC-uri antice. Testarea la fel. Dacă ești determinat poți programa în vim, n-ai nevoie de Visual Studio, care oricum e slab și consumă îngrozitor de mult procesor și RAM.
Pe lângă asta, n-am auzit de facultăți în România unde înveți reverse engineering.