Adware iti trimit reclame enervante care la randul lor iti trimit un link catre un alt virus mai puternic sau poate pentru a te convinge sa cumperi ceva care nu prea e de calitate.
Iati un soft anti-malware, iti recomand Malware-Bytes si scapi de ei.
Oricum, nu sunt asa de nocivi pentru sintem, dar foarte raspanditi si convingatori.
Sunt virusi adware care iti spun ca trebuie sa platesti amenda de pe un sait, pe sait primesti un virus pe PC si apoi iti zice ca trebuie sa platesti cateva sute de euro la numarul X. Asta e doar un exemplu.
Am auzit ca nu sunt atat de periculasi, cei sanity sterg setarile din windows.
Pai daca ai auzit ca nu sunt periculosi tine-i acolo. Eu zic ca toti sunt periculosi si nu cred ca se stie chiar cu exactitate ce fac si ce nu fac. Nu exista virusi rai si virusi buni. Toti sunt virusi si trebuie eliminati pentru ca intr-un fel sau altul iti afecteaza sistemul.
Nu este adevarat, doar malwaeri se observa, iar in rest troieni.Ai dreptate, toti trebuie eliminati, dar ce program anti-spyware stii?
Virușii adware nu sunt viruși dar totuși nu se știe ce date pot să îți sustrag din calculator.
Aceste tipuri de viruși afișează recalme enervante pe calculator, în browserele de internet, etc.De regulă addware-urile nu prea prezintă interes despre ce are useru în Pc, de multe ori fiind un exe de neam prost ce se ascunde pe desktop și își crează un autorun în msconfig, și nu sustrag date, dar nu poți fi sigur că nu îți transmit IP-ul și sau adresa ta MAC la cine nu prea vrei să ajungă, adică la un hacker pentru a o folosii să lanseze un atac informatic prin calculatorul tău profitând de vulerabilitățile Windwos-ului tău(lipsa actualizărilor, windows modificat ce provine de pe fileliste, etc)
Nu la fel se poate spune despre Spyware.Acest virus cam sustrage informații despre utilizator, IP, MAC-uri și ce navigheaza acesta pe internet.De multe ori unele firme fac spyware-uri ca să monitorizeze neautorizat tyraficul userilor pe internet, dar desigur asta e ilegalitate.Succes
Este unul decent și gratis pentru uz personal:
http://www.safer-networking.org/
vDownload-ul nu este direct.trebuie să cauți puțin dar precis te vei descurca
Toti, intr-o masura mai mica sau mai mare sunt periculosi. Descarca asta gratuit, fa un update la baza de date si pe urma scaneaza sistemul:
http://www.safer-networking.org/dl/
(varinata 2.2)
Lavinia_Cristina_ întreabă: