| LisaJulie a întrebat:

Ce imprimanta sa îmi cumpăr la laptop și de ce?

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca nu printezi macar 10 foi la trei zile, nu iti cumpara imprimanta. Ocupi spatiul aiurea, iar cartusele se usuca de la stat degeaba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Una din aia cu laser, te tine un toner din ala si 1000 pagini

| NLS a răspuns:

Imprimanta se cumpara in functie de nevoi.

Imprimanta cu cerneala - imprimanta ieftina, cartusele foarte scumpe (nu neaparat pretul lor, ci raportat la cata cerneala au in ele si cat poti printa cu ele).
SUPLIMENTAR: cerneala se usuca in cartus destul de repede.
DACA nu printezi saptamanal macar 10 pagini, sunt de evitat.

Imprimanta cu cerneala, cu butoiase de cerneala (CISS) - imprimanta scumpa, sticlute cu cernela gasest iieftin, raportat la cata cerneala contin. Poti printa un numar foarte mare de pagini dintr-o sticla. Strict la pretul de printare, iesi de vreo 7 ori mai bine decat cu cartuse.

Imprimante laser - ceva mai scumpe, dar tonerul e relativ ieftin (insa daca printezi volume mari si zilnic, nu e foarte sanatos, pulberea de pe acel sul e obtinuta din particule de plastic. Oricat ar fi el de "safe", TOT PLASTIC RAMANE).

Deci cele cu CISS ar fi cele mai indicate, dar stai departe de HP.
Doar Epson si Brother merita investitia.
Si ambele au modele CISS relativ scumpe.

| Mosotti a răspuns (pentru NLS):

Si eu vreau sa iau o imprimanta color laser buna, ce recomanzi mai concret? Am avut Xerox pfaser si dupa ceva timp ba nu mai tragea foile, se blocau pe drum, ba dupa aia nu mai scoate negru chiar daca cartusul e plin, mi s-a zis ca nu stiu ce s-a dus si ar fi f scump sa fie inlocuit, un cilindru, nu stiu ce este.

Vreau una ca lumea sa tina mai mult timp, la care poti umple cartusele sau sa iei cartuse neoriginale compatibile.
Nu trag des, dar am nevoie uneori, cum tonerul tine ca e praf acolo si nu cerneala, nu e problema.

Nu vreau porcarii din alea la care am auzit ca dupa nu stiu cate pagini se blocheaza si nu mai merge deloc orice faci, etc, etc, cica special sa o schimbi (de parca omu castiga banii la loto asa frecvent), nu stiu daca e adevarata informatia dar asa am auzit.
Vreau ceva cum trebuie.

Depanatorul care a zis ca nu se repara, a recomandat sa iau din alea reconditionate, de ce, nu stiu, nu am incredere nici in alea.

Ce recomanzi mai concret, cateva modele daca poti sa-mi dai.