Al 3-lea pare mai ok. Primul e mono, dar al 3-lea e stereo, deci e dublu și are și radiator, punte redresoare, condensatoare. Dacă se încălzește prea tare, se poate pune un ventilator de calculator. Frecventa de lucru 100Hz - 20Khz nu prea corespunde cu bass-ul, deci s-ar putea sa fie nevoie de modificări minore pentru o frecvență mai joasă, dar s-ar putea sa meargă bine și așa. Depinde de semnalul primit. Oricum e bine să se ocupe de instalare cineva care se pricepe.
O fi având oare vreo 150w pe un singur canal difuzor?
Al 3-lea ar putea sa aibă peste 150W. Depinde la ce tensiune se alimentează. Trebuie o sursă puternică. Kitul amplificator 2x500w e mai dotat decât primul. Primul dacă e mono, are avantajul că are mai multi tranzistori și poate da curent mai mare pe difuzor.
Al 3-lea se poate modifica sa fie mono cu mai multi tranzistori pentru același canal.
La al 3-lea vad punte redresoare, condensatoare de filtrare, radiatoare. Seamănă cu https://www.mivarom.ro/......00w-p-4495
Integratul are putere mai mica. Tranzistoarele separate rezista mai bine și au răcire mai bună.
Domnilor sa va spun altceva am avut un amplificator audio pe integrate și într-o zi când l-am pornit sa ascult muzica am băgat mixerul fincă Este amplificator de putere și nu are decât volum atât, am băgat totul în priză și am pornit totul și am dat drumul și la muzică și când să pun boxa de 50w 8 ohmi in momentul când am pus firele de la boxă la amplificator nu m-am uitat la mixer că are toate butoanele de volum bass date la maxim și când am băgat difuzorul boxa mi-o făcut un scântei mare și apoi într-o secundă o cântat și apoi amplificatorul so oprit într-o 3 secunde, și mi-o ars integratele finale, TDA7294 200w brige, ce credeți dumnevoastră că s-a întâmplat. acolo în acele momente să fi fost din cauză că mixerul era dat la maxim pe toate butoanele și să fi băgat dublu putere în acea boxă de 50w 8 ohmi, cât despre boxă nu mi-o arso decât am văzut că mi-o făcut o fisură adică erau la bobina difuzorului mai multe lite practic avea tăciune și era luată izolația după sârmă într-un colțișor mic, oricum am tot observat că cam bătea în difuzor când depășeam jumătate de volum, ce credeți și dumneavoastră că s-a întâmplat. acolo de mi-o ars integratele finale TDA 7294
Alimente la 2x25v 2x3Amperi, transformator toroidal.
In gol, fără boxă curentul consumat de la sursa de 2x25V e mic și tensiunea e mai mare de 2 x 25V, iar condensatoarele de filtrare sunt încărcate la acea tensiune mai mare (e mai multă energie stocată în condensatoare la o tensiune mai mare), iar conectarea boxei cu circuitul în funcțiune poate solicita brusc un curent mare, iar protecția circuitului se vede ca nu e eficientă și de aceea s-a ars. Dacă ar fi existat o siguranță rapidă în serie cu boxa sau cu alimentarea, se ardea doar siguranța. La fel și dacă circuitul ar fi avut din construcție limitare de curent, atunci nu s-ar fi ars. Probabil ca are mai mult o protecție termică și nu a avut când să intre în funcțiune (circuitul era rece) și curentul a fost prea mare într-un timp foarte scurt și s-a ars circuitul.
Un amplificator cu tranzistoare e mai rezistent dacă e bine făcut și dacă are limitare de curent sau măcar niște siguranțe rapide. Și răcirea e mai bună la un amplificator cu tranzistoare pentru ca nu e totul inclus într-un circuit mic din care căldura nu are cum sa fie eliminata ușor și repede.
Dacă circuitul are limitare de curent, atunci curentul e limitat automat și nu ajunge niciodată să depășească valoarea maximă admisibilă. Dacă are doar protecție termică, atunci trebuie un timp pană să ajungă căldura la circuitul de protecție termică, deci curentul nu e limitat deloc pană nu ajunge căldura la circuitul de protecție. În acel timp, chiar dacă e scurt, la un curent mare, circuitul se arde.
La al 3-lea amplificator, acela de 2x500W se vad 4 siguranțe și pare a avea și un releu acela albastru, deci bănuiesc ca are ceva protecție. Nu pare sa aibă limitare de curent, dar are măcar niște siguranțe. La primul nu vad nici o siguranță.
Mai e o posibilitate de a arde circuitul. Tensiunea autoindusa în bobine în funcție de boxa și de schema amplificatorului poate străpunge tranzistoarele finale. Daca ieșirile amplificatorului nu sunt protejate cu un condensator și un rezistor (în serie în paralel cu ieșirea) și se conectează boxa în timpul funcționarii, atunci conectarea cu întreruperi a boxei având tensiune la ieșirea amplificatorului poate genera tensiuni autoinduse de mii de V care străpung tranzistoarele finale și ard circuitul. Contează mult cum e proiectat circuitul boxei și amplificatorul. Daca nu e bine proiectat, șansele sa se ardă sunt mari.