CPU i3/Ryzen3, 8GB RAM, 256GB SSD. Asta daca vrei Windows.
Daca vrei Linux, la CPU merge si mai jos daca folosesti o distributie mai light (Xubuntu, Linux Mint XFCE) deci inclusiv Celeron(N)-Pentium(N)/Athlon Silver-Athlon Gold, 4GB RAM, 128GB SSD. Daca vrei Ubuntu (varianta standard foloseste GNOME) sau Linux Mint Cinnamon, aceleasi cerinte ca la Windows.
Asta minim (= baza de date pe server si SQL tool care nu implica Java, posibil si el pe un server). Cum ar veni totul e in "cloud", tu ai nevoie doar de un PC care sa iti permita conectarea in cloud. Navigarea pe net ar trebui sa mearga pe orice PC nou vandut la ora actuala (bine, daca vrei 200 de tab-uri in browser, e alta poveste).
Apoi, daca baza de date e pe masina (stiu ca ai zis online), daca SQL tool implica Java atunci cerintele se schimba radical in functie de ce baza de date si SQL tool folosesti.
Daca tot vrei ceva sa tina mult, cumpara Microsoft Suface cu procesor ARM (SQ3).
Macbookurile cu ARM merg mai bine ca Microsoft Surface, dar cand trebuie reparate Macbookurile e valeu si valeleu.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, mi-ati dat informatii utile, mi-ar fi placut sa va pot da tuturor funda.
Inca nu am luat o decizie in privinta achizitiei. Daca mai are cineva idei sunt binevenite.