| Smmo a întrebat:

Ce laptop recomandati cu minim de pret pentru munca online cu baze de date 9-10 ore si apoi continuarea activitatilor cu navigare pe internet, cumparaturi sa spunem inca 4 ore/zi in fiecare zi. Ar trebui sa reziste la folosire indelungata (si vara la 30 de grade) si sa mearga repede cautarile pe net, sa nu se blocheze...
Ce marca sa fie, ce parametri ar trebui sa aiba?
Ar fi mai avantajos unul de gaming?

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

CPU i3/Ryzen3, 8GB RAM, 256GB SSD. Asta daca vrei Windows.

Daca vrei Linux, la CPU merge si mai jos daca folosesti o distributie mai light (Xubuntu, Linux Mint XFCE) deci inclusiv Celeron(N)-Pentium(N)/Athlon Silver-Athlon Gold, 4GB RAM, 128GB SSD. Daca vrei Ubuntu (varianta standard foloseste GNOME) sau Linux Mint Cinnamon, aceleasi cerinte ca la Windows.

Asta minim (= baza de date pe server si SQL tool care nu implica Java, posibil si el pe un server). Cum ar veni totul e in "cloud", tu ai nevoie doar de un PC care sa iti permita conectarea in cloud. Navigarea pe net ar trebui sa mearga pe orice PC nou vandut la ora actuala (bine, daca vrei 200 de tab-uri in browser, e alta poveste).

Apoi, daca baza de date e pe masina (stiu ca ai zis online), daca SQL tool implica Java atunci cerintele se schimba radical in functie de ce baza de date si SQL tool folosesti.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Un celeron de o mie, o mie și ceva lei, satisface! Ai căutat pe eMAG (de ex)?

| Smmo explică (pentru sierra1):

Da, eMAGul are multe variante din care pot alege dar nu stiu ce-a facut cu consilierii. E creepy si frustrant, dau numai peste robotei si meniuri care imi ofera ce nu vreau si nu pot raspunde la intrebarile mele... sad

| ndrxw22 a răspuns:

Procesor Intel i5 sau i7, minim 8gb ram, daca nu chiar 16, ssd 512gb

| sierra1 a răspuns (pentru Smmo):

Nu ai nevoie de consiler pentru așa ceva, îl iei și gata

https://www.emag.ro/......D2Y335MBM/

| doctorandus a răspuns:

Laptopurile de gaming consuma relativ mult. Deci nu dureaza bateria atata.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Daca tot vrei ceva sa tina mult, cumpara Microsoft Suface cu procesor ARM (SQ3).

Sau un Macbook, dar e mult mai scump.

Macbookurile cu ARM merg mai bine ca Microsoft Surface, dar cand trebuie reparate Macbookurile e valeu si valeleu.

| Smmo explică:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, mi-ati dat informatii utile, mi-ar fi placut sa va pot da tuturor funda.
Inca nu am luat o decizie in privinta achizitiei. Daca mai are cineva idei sunt binevenite.