| tonyc7 a întrebat:

Ce parere aveti de monitoarele desktop de tip all-in-one?
Avantaje si dezavantaje. Dau funda.

Răspuns Câştigător
| DonMoldo a răspuns:

Avantaje
Cel mai mare avantaj al All in One-ului este lipsa cablurilor. Avem toate componentele incluse în monitor și nu ne rămâne decât să adăugăm un mouse și o tastatură la el. De preferat, wireless.

Putem uita și de boxe. Toate acestea au boxe integrate, nu cu foarte mulți W, dar în funcție de producător se aud mai bine sau mai slab.

Ca avantaj aș putea adăuga și faptul că au un sistem de prindere pentru montarea rapidă prin casă, a unui astfel de dispozitiv.

Sistemele All in One consumă mai puțin. Componentele sunt ULV(ultra low voltaje) sunt construite ca să fie cât mai mici. Acestea, la fel ca la laptopuri consumă puțin.

Un alt avantaj, din punctul meu de vedere, este touchscreen-ul. Sigur, poate fi și un dezavantaj pentru că obosește mâna să stea întinsă spre un monitor, dar senzația de folosire a unui astfel de dispozitiv este foarte, foarte interesantă. Este unul din lucrurile pe care le apreciez la aceste dispozitive

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj este prețul. Cel mai ieftin All in One pe care l-am găsit este în jur de 3600 de lei. Acesta are procesor I3, placă video 820A și monitor de 23′. Dacă vrem performanță, mai mult ca sigur vom putea face un sistem pe componente mult mai ok.

Upgrade irealizabil. Modelele ieftine, dacă le putem spune așa, sunt limitate la upgrade. Pur și simplu nu pot primi un upgrade. Sunt împachetate într-un loc atât de mic încât este greu ca acestea să fie schimbate. Cel mult o memorie RAM sau un SSD se pot schimba, exact ca în zona laptopurilor.

2 răspunsuri:
| tonyc7 explică (pentru DonMoldo):

Alte dezavantaje pe care le banuiesc:
1- in caz ca se strica, probabil repararea lor e mult mai dificila ca la un PC obisnuit.
2 -boxele chiar sunt o problema serioasa (in caz ca nu pot atasa eu boxele pe care le doresc, fiind obligat sa stau cu alea incorporate)
3- rezistenta placii video
4- viteza inceata, greoaie, cu care se incarca paginile de net
5- lipsa LED-ului

Răspuns utilizator avertizat