Se intampla ca ai pierdut garantia si orice reparatie vei avea va trebui s-o platesti.
Sigiliul iti asigura garantia. Daca e rupt, garantia se pierde, pentru ca se poate interpreta ca ai umblat in dispozitivul respectiv. Nu conteaza ca l-ai rupt din greseala. Cel care asigura garantia nu poate sti daca ai facut asta intentionat si ai desfacut dispozitivul sau ca a fost doar un accident nefericit. Prin urmare, orice defectiune va avea pe viitor, reparatia o vei plati tu.
Din cate stiu eu, garanția isi pierde valabilitatea. Se consideră ca ai umblat prin produsul respectiv sau ca persoane neautorizate au facut asta
Nu este chiar asa cum ti-au zis cei de mai sus. Trebuia sa spui si despre ce obiect este vorba. Asa am patit eu cu un computer. Ruperea sigilului n-a fost un impediment in a-mi repra in garantie PC-ul. N-au vrut la inceput dar am reclamat la ANPC si s-au linistit. Revino cu precizari.
Este vorba despre un PC de la serioux, plus ca am extins perioada de garantie...
N-are nimic. Piesele sunt notate pe serii. Daca ai schimbat ceva se prind si daca acea piesa este defecta ti-o schimba dar contra cost. Daca este stricata o piesa originala ti-o repara. Deci, trimite-o! Ia legatura cu ei mai intai. Ei te vor indruma cum sa trimti produsul. Garantia se trimite in original si pastrezi o copie, factura in copie si pastrezi originalul. Daca nu mai ai ambalajul original nu-i bai. A aparut o lege noua prin care nu mai au voie sa pretinda ambalajul original. Totusi, trebuie sa ambalezi bine produsul pentru a nu se strica la transport. Succes!
DiaconuLeonard16 întreabă: