Tu citi ani ai? Daca pui unul cu tensiune mai mare "prajesti" telefonul.
Nu este recomandat, nu se va incarca, poti strica telefonul/nu se intampla nimic, telefonul este plin de porti logice care bineinteles, astea functioneaza la 5v, 5v=da, mai putin de 5v= nu adica inchide un circuit cand are da sau il lasa deschis daca este nu, posibil sa nu ti se incarce, acum depinde de cum a fost facut si cum este circuitul de incarcare, nu recomand! Mai bine te duci si-ti cumperi un incarcator de 5V si 1A, daca nu, iti cumperi un incarcator original pentru telefonul tau, cu toate ca ala costa ceva mai mult!
Salut! Asa cum ti s a mai zis, dacă folosesti un incarcator care scoate o tensiune mai mare de 5 volti arzi niste componente pe placa de baza a telefonului, adică arzi niste integrate, sau smd uri, iar reparatia unui astfel de telefon"prăjit" de o sursă de alimentare mai mare de 5 volti, nu se merită, mai bine i ti i ei altul, dar tu poti incarca telefonul daca are mufe usb direct din calculator, deoarece sursa unui calculator scoate si cei 5 volti necesari tie, in incarcarea bateriei telefonului, telefonul il poti incarca cu ajutorul calculatorului, daca telefonul este android, si are mufă usb, si ai cablu usb compatibil intre calculator si telefon, daca telefonul este model vechi si nu are usb, atunci nu il poti incarca decit daca ai incarcatorul lui original livrat de fabricantul care a a facut telefonul, sau de unul echivalent, deoarece depinde mult de tensuini si amperaj, daca i cumperi un incarcator, mergi cu telefonul la tine, sa poti proba.
Ideea era ca voiam sa imi fac o baterie externa si voiam sa stiu cate baterii trebuie sa leg in serie ca sa fac un voltaj de 5, pentru ca de asememea imi trebuie si baterii legate in paralel pentru intensitate.
1. Nu trebuie sa-ti pui telefonul pe foc, se va arde singur dupa un timp.
2. Ai sanse sa nu ti sa incarce complet acumulatorul telefonului, sau chiar deloc.
Pff
Daca sunt mai mult de 5V se va umfla bateria peste un timp.
Daca.s mai putini, pur si simplu se va incarca mai greu. Ce draq, cum adica sa arda telefonul, unde ati citit prostiile astea?
Stargoz întreabă: