| Lightdark a întrebat:

Ce telefon e mai bun dintre Nokia G42 și Nokia XR20? De ce telefoanele Nokia și unele Samsung sunt atât de accesibile la preț? Dacă am folie de sticla securizata full-glue și scap telefonul acesta se va sparge țin să menționez că am mai schimbat display -ul de 3 ori și cred că din această cauză nu mă mai ține bateria

3 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Dpdv al performantei sunt more or less identice. Au acelasi procesor.

https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12381&idPhone2=11013

Ambele telefoane folosesc tehnologie veche de cel puțin doi ani, explicând astfel prețul scăzut.

Din punct de vedere al costului de producție telefoanele mobile au un cost scăzut, o fracție din ceea ce plătești atunci când le achiziționezi. Un telefon flagship de top care ar costa 1500 € are un cost de producție de aproximativ 400 sau 500 €.

Un telefon care folosește tehnologie veche are un cost de producție mai aproape de 50 de euro

| Lightdark explică (pentru carevaescu):

Pai nu înțeleg prin ce te referi la*vechi* sunt oameni din SUA care folosesc Samsung Galaxy A14 și sunt mulțumiți de el

| carevaescu a răspuns (pentru Lightdark):

"Vechi" aici este relativ contextului. Când vorbim de tehnologie curentă, orice are peste șase luni un an este considerat de generație precedentă. Ce are mai mult de doi ani este deja vechi.
Asta nu înseamnă că nu mai este util. Eu spre exemplu folosesc un telefon care acum doi ani ar fi avut specificații de top. Nu îl pot numi nici nou nici nu îl pot vinde cu mai mult de 25% -50% din prețul lui de acum doi ani. Totuși nu o să fac asta pentru că sunt extrem de mulțumit de performanțele lui în aplicațiile care mă intereseaza. Chiar și un telefon mai vechi să zicem trei sau patru ani ar fi fost adecvat pentru felul în care îl folosesc. Nu ți trebuie specificații de top pentru social media, instant Messenging, email, browsing, YouTube etc.
Singurele diferențe palpabile le vei simți atunci când vrei să faci fotografii sau filmări, iar aceste diferențe devin și i mai dramatice atunci când vrei să joci jocuri de ultimă generație.

Cum ziceam una este să vorbim despre tehnologie și cât de "veche" este relativ ritmul progresului tehnologic, alta este să vorbim de satisfacția utilizării sale.