| Radu_7899 a întrebat:

Ce trebuie sa ai ca sa deschizi un server?

Configuratia mea:
Procesor AMD X3 3.40 ghz
4 gb ram
placa de baza msi 760gm
placa video MSI RADEON HD6850 OC 1GB 256bit
sursa sirtec 500W

Ar mai trebui schimbat ceva?

22 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Sa deschizi un server de ce?! Detaliza daca vrei o informatie!

| Chris258 a răspuns:

De obicei iti trebuie o conexiune buna si un hard decent - nu stiu ce server vrei sa faci tu(la ce scara), dar pentru cateva zeci de persoane (maxim) cred ca l-ai putea duce linistit happy

| Radu_7899 explică (pentru ROB3RT89):

Inca nu m-am gandit exact Aion, Wow ceva in genul asta!

| Radu_7899 explică (pentru Chris258):

Persoane pana in 100, deci reusesc, imi ajung ramii sa tin un server de Aion de exemplu?

| Chris258 a răspuns:

Scrie aici ce viteza de upload si ce viteza de download ai (baga un speedtest.net )

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Radu_7899):

Pai cu resursele o duci bine, dar ar fi cazul sa renunti la windows! Instaleza un linux sau windows server si va merge birici, dar e mult mai bun linux-ul pentru servere, toate firmele de hosting au linuxhappy

| MafteiMugurel1995 a răspuns:

Dami un detaliu pe ce cache lucreaza procesorul tau si ce frecventa ai la ram sursa nu conteaza asa de mult.

| Chris258 a răspuns (pentru Radu_7899):

Da, cred ca i-ai putea duce destul de bine - nu garantez performanta de nava cosmica (pentru ca nu stiu ce tip de ram ai (ddr, latente etc...), dar s-ar putea sa fie destul de jucabil pe elwinking

| Radu_7899 explică (pentru ROB3RT89):

Deci ajung 4gb rami?

| Radu_7899 explică (pentru MafteiMugurel1995):

La rami am 1333

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Radu_7899):

Da,ajung! Mai ales daca sunt ddr3.

| Radu_7899 explică (pentru Chris258):

Download 50.25 mbps
Upload 66.65 mbps

E bine?

Ai cache 2 de 1, 5 mb sper sa iti duca. un server... si eu tot de pe cp imi iau big grin

Pc garage *

Da chiar la viteza e bine.

| CRPL a răspuns (pentru ROB3RT89):

A zis cumva ca vrea sa isi faca hosting? Uite de exemplu eu am 2 servere SUN, un RedHat un Windows 2003 un Debian si un ClearOS. Care e mai bun? (raspuns: depinde ce faci pe ele).

| CRPL a răspuns (pentru MafteiMugurel1995):

Sursa nu conteaza? Daca ai un consum de 250w constant (watti reali) timp de 6 luni de zile (ca e server), crezi ca iti duce o sursa DeLUXE?

P.s. Sirtec de 500w (acum depinde ce model), in general sunt f. ok.

| ROB3RT89 a răspuns (pentru CRPL):

Vrea server nu hosting! Windows-ul nu e bun pentru servere si hostinguri! Singurul windows special pentru asa ceva, e windows server! Pentru servere si hosting-uri, linux-ul e cel mai eficient!

| Radu_7899 explică (pentru CRPL):

Deci pot tine un server cam pana in 100 persoane nu?

| CRPL a răspuns (pentru ROB3RT89):

Nu raspunde in necunostinta de cauza. Windows Server e bun la ceva, "LINUX" este la altceva. P.s. Stiai ca exista vreo 20.000 de versiuni de linux?

| ROB3RT89 a răspuns (pentru CRPL):

Necunostinta de cauza? Esti bagator de seama cumva? Raspunde'i celui care a pus intrebare nu mie! Eu am zis ca linux-ul e mai bun pentru servere si hosting, tu cam lungesti vorba cu 20. 0000 de versiuni! Eu personal folosesc ce imi place si ce imi convine, deci lamureste'l pe radu, nu pe mine!