| sorin36 a întrebat:

Cu ce functie se calculeaza numarul de zile dintre doua date calendaristice in c++?
De ce tip este o data calendaristica si cum se citeste in format xxllaaa?
multumesc!

5 răspunsuri:
| TheGame_5049 a răspuns:

Folosesti while pentru ca este un interval inchis iar mai apoi ai nevoie de o valoare aux sau k care sa numere zilele folosesti i++ incepand d ela prima zi

| sorin36 explică:

Poti sa-mi spui te rog ce expresie vine dupa while?

| sorin36 explică (pentru TheGame_5049):

Poti sa-mi explici te rog putin cum sa fac cu while acela?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu exista niciun type care sa definesca o data calendaristica decat daca iti definesti tu propriu tip.

ca sa numeri zilele intre doua date, uita ce ti a zis TheGame_5049 ca nu prea stie ce spune.

trebuie sa stii fiecare luna cate zile are si apoi incepi numararea

sa zicem ca ai datele

03-ian-2013
05-mar-2013

scazi din numarul total de zile ale lui ian 03 si adaugi numarul de zile a lui feb si apoi cele 5 din martie.

trebuie sa ai grija si la ani, daca intervalul este atat de mare.

| sorin36 explică:

In Pascal exista o functie care afiseaza numarul de zile dintre doua variabile de tip TDateTime acea este DaysBetween.
Dupa ce am mai cautat putin am gasit ca o data calendaristica in c++ este de tipul time_t, presupun ca exista si o functie specializata care calculeaza numarul de zile, deoarece c++ este un limbaj mai nou si mai complex decat Pascal nu cred ca ii lipseste o astfel de functie care pascalul o are.
Acest program il are de facut varumiu care e in clasa a 9-a deci nu cred ca este foarte complicat, eu la scoala am
studiat Pascal si nu prea ma pricep la c++.