Intri in everest si cauti acolo marimea si tipul, sau daca nu esti pe treaba ta (ceea ce nu cred) poti sa-l desfaci.
1. Daca vrei sa te complici te uiti ce placa de baza ai apoi ce procesor, in functie de astea vezi daca ti se potriveste memoria RAM.
1. Daca vrei sa "iti faci viata mai usoara" cauti un programel mic care iti spune detalii despre PC... (gen Everest), si cauti in programel rubrica cu RAM iar acolo o sa iti scrie toate detaliile despre RAM care ii ai acum si in functie de aia verifici daca ti se potrivesc cei noi. (mai concret, daca au aceleasi caracteristici cei noi cu cei care ii ai in PC, se potrivesc)
Gygabyte de care? De asta depinde ce ram este compatibil cu ea.
Ca idee generală, nu poți monta ram DDR 2 în soclu de DDR 3 sau DDR 1 deoarece cheițele(așa îi zice la canelura aia din mojlocul pinilor modulului ram) diferă ca loc în funcție de tupul de ram. Uite aici o comparație între DDR1, DDR2 DDR3:
http://bit.ly/1fP8nnl **
**link afiliat deoarece originalul este foarte lung
Succes
Singurul lucru care trebuie sa il stii este modelul placii de baza. cu nume producator, si serie. de ex la tine trebuie sa fie ceva gen Gigabyte H61M-S2PV.
nu este greu sa gasesti modelul exact. il poti gasi fie in manualul de utilizare sau hartii care le-ai primit cand ai cumparat PC-ul,
fie desfacand panoul din stanga al carcasei. modelul placii este scris vizibil pe placa de baza
dupa ce ai cautat modelul placii o cautare pe google iti va gasi placa de baza. pe site-ul gigabyte ai tabul cu Specifications si un tabel. in caseta cu memory iti zice ce tip de placa si ce frecvente suporta.
Degeaba ca nu are rost sa continuam, eu spun un lucru, tu altul, tu imi spui de frecventele care sunt suportate de placa de baza, eu iti spun despre frecventele dintre CPU si RAM.
Mai concret : Ai un FSB de 1066 Mhz si un Dual-Channel ddr2 800 Mhz > FSB va gatui capacitatea RAM.
Concluzie : Este bine ca frecventa FSB-ului sa fie mai mare decat frecventa memoriilor, daca nu acesta va reprezenta o gatuire a latimii de banda produsa de memorii.
Daca ai inteles bine, daca nu iar e bine!
...acel FSB este pe placa de baza... ala este canalul de comunicare dintre procesor si memorii. care inca o data nu are legatura cu procesorul.
Daca vrei sa ma corectez, Frecventa FSB-ului de pe placa de baza are legatura cu memoriile RAM.
PS. memoriile ram nu vor fi gatuite de nimeni din fericire. vor merge la frecventa maxima a FSB-ului. adica vor munci cu program redus.