| MyNameisEduard a întrebat:

Cum să-mi fac o copie de rezervă a cardului sd? Am pierdut toate fișierele de pe un card pentru ca n-am făcut asta si nu vreau sa se repete.
Dau fundă!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cumperi un cititor de cartele si copiezi toate fisierele intr-un folder, pe calculator.
Continutul folder-ului copiezi pe noua cartela.
Astfel vei avea chiar in doua exemplare copiile card-ului din telefon.

| Bula a răspuns (pentru Goete):

1. Cablul de incarcare are 2 fire si nu e bun pentru transfer de date (este nevoie de cablu de date, cu 4 fire).
2. Prin cablu nu se vede intreg continutul card-ului, cel putin nu folderele si fisierele de sistem.
Copierea intregului continut este posibila doar cu cititor.

1. Multe incarcatoare sunt vandute cu cablu doar de incarcare
2. Fiecare telefon isi face o structura proprie de foldere pe card-ul SD, care sunt accesibile printr-un cititor, dar mai putin direct conectat.

Eu ma ocup si de salvari de securitate de date si pot afirma ca, pentru a se putea reface intreaga configuratie corect, este nevoie de salvarea tuturor folderelor si fisierelor, nu numai de poze si filmari.

| MyNameisEduard explică (pentru Goete):

Am descărcat si terabox si am incercat si cu mufa usb si funcționează, imi pot copia tot in calculator acum happy

Chiar inainte cu cateva saptamani am avut un caz de "pierdere" a cartelei SD, in familie.
S-a defectat telefonul (a ramas functional), norocul ca a copiat cu cablu pozele pe calculator.
Alt telefon, fabricant si model, pana ce se repara (resoftare, in garantie), totul ok (?).
Cartela a fost bagata in telefonul de rezerva si... s-a formatat, pentru a putea fi utilizat. N-a ramas nimic pe SD.
La fel s-a intamplat (formatat) si cand a fost bagat inapoi in telefonul reparat.
A copiat inapoi pozele in ambele cazuri, dar nu le-a mai gasit la locul obisnuit, doar cateva din ele (intr-un folder creat de TELEFON! ).
Ca norocul, a avut si o copie intreaga a SD facuta de mine cu cca. o luna in urma, pe care am pus-o inapoi pe card. Dupa acel moment iarasi au fost la locul obisnuit toate materialele.
Nu a fost prima data cand am intalnit situatii asemanatoare, din acest motiv fac totdeauna salvare totala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pur si simplu copiezi tot ce ai pe el, altundeva ( telefon, stick, calculator, hdd/ssd extern, alt card sd)

Copy-paste

Btw, chiar si alea "pierdute", se mai pot recupera, in anumite cazuri.