| CosminComan75 a întrebat:

Cum va dati seama ce procesor se potriveste la placa de baza?

10 răspunsuri:
| User2 a răspuns:

Uite..placa de baza are un socket de exemplu eu am am3+.Te duci la magazin si ceri procesor in functie de acest socket pe cate nuclee si pe ce frecventa vrei tu.

| CosminComan75 explică (pentru User2):

Si cum imi dau seama ce fel de socket am?

| DeyCj a răspuns:

Nu iar întrebări de-astea... :)) :-"
După placa de bază. Dacă știu numele plăcii de bază de exemplu MSI 760GM-P23 (FX)(este a mea) atunci fac asta:
http://bit.ly/1sxknmn
și intru pe în cazul meu MSI global
unde îmi da specificațiile tehnice ale plăcii de bază cum ar fi:sketul procesorului, ce știe să facă, ramul maxim suportat, și la support și lista cu CPu-uurile compatibile
Similar este la toți prodicătorii, numai la Intel e mai greoi de căutat, sau la calculatoare dedicate firmelor ca Dell Optiplex IBM Think center și altele similare.Dar per ansamblu la cele de serie asă se face.
Succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DeyCj):

Nu toti le stim pe toate laughing

| DeyCj a răspuns (pentru anonim_4396):

happy.Eu am o vorbă referitoare la tehnologie.
Cu cât înveți mai mult cu atât îti dai seama ca știi mai puțin...whistling
Cam așa e în IT.Succes(uri)

| dannyel86 a răspuns:

Pe placa de baza scrie modelul ei. Daca nu ai acces la componenta, exista softuri (cum e Everest), care iti spune totul despre sistemul tau. Odata aflat modelul placii de baza. intri pe site-ul producatorului oficial, iar la descrierea placii gasesti piesele compatibile si frecventa suportata (valabil pentru procesor, memorie rami, tip placa video).
Pentru procesor, socketul e primul care te intereseaza, pentru ca trebuie sa corespunda cu placa de baza. O placa cu socket A nu va putea primi un procesor AM3, din cauza ca suportul pe care trebuie instalat procesorul nu se potriveste cu arhitectura acestuia. Apoi trebuie sa verifici frecventa procesorului, sa vezi pana la cat suporta placa de baza. Ulterior, cumperi componenta compatibila si care corespunde necesitatilor tale.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,
Ca sa mergi la sigur, verifica manualul placii de baza. Acolo scrie tipurile de procesoare ce pot fi folosite pe placa de baza.

Teoretic exista si limitarea de socket, dar practic e mai bine sa fii sigur uitandu-te ce neamuri sunt suportate.

Daca nu ai manualul sau cutia, va trebui sa deschizi calculatorul si sa te uiti pe placa de baza (in general cea mai mare) dupa un nume si un numar.
Verifici pe net, aflii denumirea ei si apoi ii cauti manualul.

| horia2012 a răspuns:

Daca te uiti numai dupa placa de baza ai sa vezi ca gasesti vreo 30-40 de procesoare care se potrivesc. Foarte important e sa te uiti la varianta de BIOS pe care o ai (tot pe site-ul producatorului placii de baza si ce fel de procesor ai- (ivy bridge ori south bridge), pentru ca multe procesoare le poti instala numai daca faci update la BIOS, ceea ce nici macar producatorul placii de baza nu-ti recomanda asa ceva. Si daca tii cont de toate astea ai sa vezi ca mai gasesti vreo 3-4 procesoare perfect compatibile cu placa de baza.

| FanCS a răspuns:

Dupa socket. De exemplu procesorul are socket 775, atunci placa de baza trebuie sa aiba acelasi socket.

| Antonescu13 a răspuns:

Te uiti la socket-ul placii de baza apoi iei un procesor care sa se potriveasca.

Exemple de socket: AM2, AM3, FM2...