anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă aș vrea să-mi iau un calculator aș sta cu lunile doar să văd care ar fi bun dar nici prea scump. E total diferit, față de căutarea unui telefon. Care ar fi un calculator bun dar nu scump.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Buna, am revenit cu o idee de PC.
As putea sa scriu 2-3 pagini de explicatii, motivand de ce am ales ce am ales, insa mai bine deocamdata sa iti arat doar piesele, si sa rezum foarte pe scurt.

Daca vrei nou, se poate, sunt sisteme preasamblate, insa la SH in aceeasi suma, primesti mai mult cum s-ar zice.

Ce as lua eu in suma asta?

1) O unitate refurbished SH (doar cu grafica integrata, insuficienta pentru editare video)
+ 2) o placa video dedicata ieftina, entry level.

(1) cateva exemple

1. procesor i5-4590, --- 850 RON
stocare 500 GB HDD,
memorie RAM 8GB DDR3
https://www.diabloscomputer.ro/......605-dp-1gb

2. procesor i5-6500, --- 1104 RON
stocare 128 GB SSD,
memorie RAM 8GB DDR4
https://www.diabloscomputer.ro/......-128gb-ssd

3. procesor i5-4570, --- 764 RON
stocare 128 GB SSD,
memorie RAM 8GB DDR3
https://www.diabloscomputer.ro/......-128gb-ssd

(unitatea de la primul punct e semnificativ mai mare decat celalalte 2... )

(2) placa video dedicata, noua,
nVidia GeForce GT1030 LP 2GB; --- 426 RON

https://www.pcgarage.ro/......r5-64-bit/

Pe viitor, daca se vor mai ieftini placile video, ai putea upgrada la altceva mai puternic (GTX 1050Ti LP 4GB de exemplu, momentan sub 1000 RON nu o gasesti, desi placa nu valoreaza nici pe departe atat, dar e nebunia cu minatul criptomonedelor).
Acel LP = Low Profile - adica e mai ingusta decat cele normale, are latime mai mica. Doar astfel de placi incap in carcasele 2 si 3, care sunt mai mici decat prima.

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai normal ca ai sta cu lunile ca nu ai sti ce sa alegi, vrei un PC nu un laptop daca inteleg bine?
Mai bine este sa iti faci un PC din piese noi, cautati un cunoscut care se pricepe si in functie de bugetul tau iti face o configuratie, exista societati de asemenea care vand componente PC si iti pot face ei o configuratie in functie de ce buget ai si ceea ce cauti.
Deci ai cum sa realizezi astea fara sa iti ia luni de zile de asteptare.
Eu zic ca varianta cea mai buna raportata la pret-calitate este sa iti configureze cineva care se pricepe un sistem cu piese cumparate de pe eMAG de ex. apoi acea persoana daca se pricepe sa iti asambleze PC-ul sau daca nu mergi cu piesele cumparate la un service IT si ti le asambleaza acolo, avand un PC nou nout si fara batai de cap.

| danbnz a răspuns:

Ce buget ai?
Pentru ce vrei sa folosesti calculatorul?

| NLS a răspuns:

Pentru ce programe doresti sa il folosesti, si cat e bugetul disponibil pentru unitate?

Doresti separat (adica intr-un buget separat) si monitor, camera web, periferice? Sau astea le ai deja? Daca da, nu ar fi rau sa specifici rezolutia monitorului.

Doresti sa fie relativ mic, compact?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danbnz):

La buget să nu întrebi. Calculator laș folosi la a face videoclipuri pe YouTube și în rest să că un laptop

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Of gramatica mea, iar telefonul schimbă ce scriu eu de fapt.- " în rest să îl folosesc ca leptopul, adică nu obosesc telefonul pentru alte cautari.Nu îl vrei acum, m-ai târziu dar văzând că nu habar, m-am gândit să mă informez mai devreme

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NLS):

Deci nu vreau un PC exagerat, vreau să nu se strice repede. Bucuroasă aș fi să nu treacă de 1500 de lei, pot să îl iau la mâna a doua nu-i problemă, doar să nu aibă el probleme. Aș vrea să-l folosesc la prezentări, să fac paworpoint, videoclipuri, pagini word, să fac videoclipuri pentru YouTube. Ceva ce nu pot face cum trebuie cu telefonul.

| danbnz a răspuns (pentru NLS):

Super raspuns!

Dar cred ca ai exagerat cu explicatiile pe partea de hardware pentru o persoana care evident nu le are cu asa ceva:

"Of gramatica mea, iar telefonul schimbă ce scriu eu de fapt..."

Nu draga mea, nu telefonul schimba ce vrei tu sa zici...

Chisinau?

anonim_4396

Nu sunt din Chișinău. Ca să mă explic, scriu un cuvânt, iar tastatura mi-l schimbă crezând că el este cuvântul corect. Se dă m-ai deșteaptă de cât mine.laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NLS):

Îți mulțumesc pentru munca depusă la acest răspuns, nici nu-l meritam! Vă mulțumesc și celorlalți!

| danbnz a răspuns (pentru anonim_4396):

Renunta la autocorect.
Fi tu indiferent ce zici... nu doare!
Nu te condamna nimeni aici.

anonim_4396

Ok! happy