| Rusupaul1991 a întrebat:

Daca formatez des SSD il distrug? Adica se strica SSD respectiv?

16 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Dar cât de des îl formatezi de îți pui problema asta? Îl formatezi zilnic, sau cum?

| NLS a răspuns:

SSD-urile nu se formateaza deloc, pentru ca nu e nevoie.
Poți insa folosi Tool-ul producătorului, daca exista unul, si sa ii dai un erase.

Daca nu, nu ii faci nimic, la instalarea /reinstalarea sistemului de operare, ștergi partiția, apoi o refaci, si nu formatezi.

| Rusupaul1991 explică (pentru NLS):

Eu asa fac cand reinstalez windows! Il stric daca fac cum am spus mai sus?

| sierra1 a răspuns:

Ceva adevăr există: numărul de citiri-scrieri NU e nelimitat!

| Rusupaul1991 explică (pentru sierra1):

Se poate instala windows pe un SSD extern?

| NLS a răspuns (pentru Rusupaul1991):

Ii scurtezi viata.
SSD urile, mai exact celulele lor, sunt total diferite de clusterii unui HDD, si pot trece dintr-o stare în alta (inchis/deschis) de un număr limitat de ori.
Când acest număr se atinge, acea celula poate sa moara oricând, si informația ce a existat acolo nu mai e disponibila.
Rezulta fișiere corupte.
Formatand inutil SSD ul, efectuezi niște cicluri inutile de scriere/rescriere, care se aduna la uzura de care are SSD ul parte zilnic.

| ReddY25 a răspuns:

Daa

Bula
| Bula a răspuns:

Daca faci formatare completa, atunci dupa 5-600 formatari SSD-ul se poate defecta oricand.
La fel se intampla si daca se scrie plin ssd-ul, de un numar asemanator.
Din aceste motive, este indicat sa faci doar formatare rapida si cat mai rar posibil.
Daca vrei sa ai siguranta datelor, faci salvari cat mai dese (pe alt disc) sau faci dublura RAID ssd-ului.

| sierra1 a răspuns (pentru Rusupaul1991):

Da, poți dar va boota tot de pe c:\ și vei avea externul permanent conectat. Asta e "peste mână"

| Rusupaul1991 explică (pentru Bula):

Eu ster partitia doar si dau next cand reinstalez

Răspuns utilizator avertizat
| Rusupaul1991 explică (pentru Bubico2022):

Pot conecta un ssd normal (nu extern ci unul intern ) la laptopnprin conexiune USB?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Rusupaul1991):

Da, daca ai un adaptor SATA-USB.

| RAY a răspuns:

Un ssd e o placa de baza, nu ai cum sa distrugi electroni care mențin informațiile acolo, dar are o limita de scriere și citire, de exemplu 100 de terabiti