De potrivit se potrivește 100%... Dar:
Dacă e SSD cu sistemul de operare, s-ar putea sa ai probleme, pe SSD se înmagazinează fișiere de sistem și drivere ce provin de la vechea placa de baza.
O cauta pe aceea și nu o va găsi, astfel încât o sa primești erori.
Trebuie reinstalat sistemul de operare pe curat când schimbi placa de baza, pentru ca sunt foarte rare cazurile în care o sa ti meargă sistemul fără erori și freeze-uri.
Si daca instalez sistemul de operare pe noul ssd pe care o sa il cumpar si dupa imi pun si vechiul ssd pe placa de baza o sa mearga? oricum nu e mare pierdere ca e un m.2 de 250 de gb si imi iau unul de 2t, dar as pune sistemul pe cel de 250
Da, merge pe oricare dintre ele, doar ca trebuie instalat sistemul de operare de la 0,
pentru ca in "inima" lui o sa ramana registrii de la fosta placa de baza si o sa ii dea cu virgula incercand sa inteleaga de ce el are in memorie placa A, si tu ai placa B.
Windowsul nu e chiar atat de destept pe cat pare.
Daca il ai inca in PC pe cel de 250,
salveaza toate documentele si eventual imagini importante (daca ai) pe stickuri sau in alta parte.
Sau daca nu contin date personale (nume, emailuri, nr telefon, date de nastere), le poti urca in cloud: Google Drive.
Nu am nimic important pe el in afara de windows si jocurile pe care le joc, si inca o intrebare o sa trebuiasca sa sa imi dezinstalez tot de pe ssd inainte sa fac mutarea pe noul pc?
Nu trebuie decat sa te uiti ce jocuri NU au sincronizare in cloud,
si la acelea trebuie sa iei salvarile, sa le copiezi pe un stick.
Tot ce e acum pe SSD se va sterge.
Programele si jocurile vor trebui reinstalate, nu le vei putea folosi pe acestea, degeaba le copiezi pe stick din Program Files.
Doar folderele cu salvari are sens sa le salvezi, din Documents, sau de pe unde mai sunt
(daca joci LOL, sau Valorant, vezi ca trebuie sa fie direct pe C:\ folderele jocurilor, s-ar putea ca salvarile sa fie acolo, nu in Documents).
Daca crezi ca nu te descurci, da-mi un ID de Discord si iti mai explic inca o data in detaliu, sau chiar te asist la instalarea Windowsului.
RatiuCristian întreabă: