Depinde de proceor, daca cel de 2.8 ghz e din seria "i" e mai bun. Daca cel de 2.8 e dual core sau single core, e mai bun quard-core! Cel de 2.8 ghz poate sa aiba doar un singur nucleu, quard core are 4!
@Ridman01: Daca esti tufa de Venetia, macar taci si nu te da mare.
@SecretP: Depinde daca sint din aceeasi generatie si in ce aplicatii le comparam. Un i3 la 3.3 GHz, de exemplu, e mai rapid in majoritatea jocurilor decit un i5 sau i7 care sint quaduri, insa au frecvente mai mici. Degeaba ai un octocore la 2 GHz, daca aplicatia ta nu are decit un fir de executie si un dual core mai puternic la 3GHz e mai rapid decit mamutul la 2 GHz care a costat de 5-6 ori mai mult.
Hi,daca are simplu 2. 8ghz gen pentium, si chestii de genul, este mai inferior quad-core; ului.gandeste; te ca generatia noua de procesoare, tot quad core au pe el.bafta
Evident ca cel quad-core e mai bun. Are patru nuclee. Adica patru procesoare de 2.2 GHz fiecare.
Stai ca nu prea am inteles.
Deci un Calculator HP(de exemplu) care are 3GB RAM si 2. 2GHz quad-core este mai "prost" decat un calculator asemanator dar cu 2. 8Ghz(desigun single core(vreau sa zic un nucleu))?
E posibil si asa, depinde foarte mult de aplicatiile pe care le folosesti predominant, si nu uita de ce s-a mai zis pe aici - nu poti compara generatii diferite, nu are sens. Procesoarele au trecut de 3GHz de prin 2006, dar arhitecturile s-au schimbat de cel putin 4 ori in perioada respectiva.
@Ridman01: Sa taci ca vorbesti timpenii, de aia.
@ROB3RT89: Vezi ca si tu ii calci pe urme lui Ridman01. Ce e ala quard?
Amuzant e ca l-ai pus de mai multe ori, lol!
@SecretP: Aveai totusi doua procesoare anume in minte cind ai pus intrebarea asta? Altfel, suna la fel de clar ca o intrebare de genul "care masina e mai buna, una cu motor de 2 litri sau una cu motor de 5.7?" fara a detalia nimic altceva.
Da,vreau sa stiu care dintre astea doua procesoare este mai bun pentru jocuri(un exemplu).
A, si la ala de 2.2 scie asa:
AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor 2.20 GHZ
La ala de 2.8 nu mai imi pasa.
S-ar putea sa iti pese. Nu de alta, dar daca pui un 9500 pe vreo pocnitoare de sursa Deluxe/Premier/Gembird sau alta minunatie, o sa ai surprize nasoale.