| Neinteles a întrebat:

Dau funda celui care ma ajuta.....Rata de transfer a placii de baza este de 300 mb/s, doresc sa imi achizitionez un hdd care are rata de transfer de 600 mb/s, intrebarea este daca imi va afecta cu ceva calculatorul?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are de ce sa ti-l afecteze.

10 răspunsuri:
| Neinteles explică (pentru Ioandelasal):

Asa ziceam si eu doar ca nu eram sigur.

| sltlp a răspuns:

Doar informativ. Ai vrea tu si eu sa avem hdd-uri cu rate de transfer de 600mb/s laughing. Ele abia ating 150 mb/s. Hdd-ul e lent...

| Neinteles explică (pentru sltlp):

big grin happy dar tot e ceva happy happy

| sltlp a răspuns (pentru Neinteles):

Nu e deloc ceva. O sa iti fac o descriere, altfel.
Imagineaza-ti ca ai autostrata. Sa facem realist, o autostrada fara limita(sau limita 600/2km/h, adica 300 km/h). Degeaba vii tu acolo cu trabantul, ca nu ai sa atingi vitezele alea niciodata. Asa e si aici.

Deci mai rau mai bagat in ceata, din cate am inteles degeaba pun un HDD de 600 mb/s ca o sa mearca ca si unu de 300/mbs?

Nu. Degeaba e eticheta de 600mb/s ca e marketing. Majoritatea hdd-urilor au undeva la 150mb/s. Deci placa de baza nu o sa te limiteze sau ceva. Aia cu 600mb/s e marketing. Ei iti vand trabantul, si se laudca ca merg pe autostrada, ceva de gen.

Asa mai da, multumesc pentru raspuns, din pacate nu iti mai pot da funda, cum aflu de cat am viteza reala la hdd?

Exista programe de test, gen hd tune.

| OmuNegru2 a răspuns:

Ce va bateti capul atat cu rata de transfer nu stiu. Oricum majoritatea transferurilor se face dintr-un intranet sau internet si cum astea doua au o limita de viteza... nu vei atinge tu o rata de transfer de 600 nici in vise. http://bit.ly/1q2LS5s

| Neinteles explică (pentru OmuNegru2):

Exact Hdd-ul asta vreau sa il cumpar laughing