| MaxiEcho a întrebat:

De ce e mai bun dual core ca quand core?
https://www.qualcomm.com/products/snapdragon/processors/ 400

Răspuns Câştigător
| RB26DETT a răspuns:

Este vorba de mai multe lucruri, nu numai de numarul de nuclee, e ca si cum ai compara amd A8 2.8 ghz quad cu i5 4210u 2.7 dualwinking acest i5 bate acel amd, asa bate qualcomm pe exynos, mediatek sau mai stiu eu ce chipseturi mai suntwinking Cand vezi chipset Tegra sau qualcomm, alea sa stii ca sunt cele mai bune! Cand vezi aceste 2 chipseturi trebuie sa vezi GPU de la nVIDIA in cazul Tegra si GPU adreno in cazul qualcommwinking aceste combinatii sunt cele mai bune! un quad core qualcomm e mai bun decat un dual core qualcomm, un dual core qualcomm e mai bun decat un quad core exynos/mediatekwinking Allview x1 soul e pe chipset mediatek, 1.5 ghz quad core, 2 gb RAM si GPU powerVR sau mali, nu mai stiu exact dar cred ca mali, pe telefonul ala sacadeaza dead trigger 2 cu grafica minima, sacadeaza plants vs zombies 2, sacadeaza foarte tare asphalt 8 si despicable me, pe xperia M, chipset qualcomm, 1ghz dual core, adreno 305 si 1 gb RAM, toate jocurile mentionate mai sus ruleaza fara nici o problemawinking toate cu grafica la maxim!

17 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Cine spune prostia asta?!?

| MaxiEcho explică (pentru mihai69):

Uita-te la videorile alea
la toate dual-core e mai bun, sau nu e adevarat >?

| Jipa95 a răspuns:

Este invers. Quad core este mult mai bun decat dual core.

| MaxiEcho explică (pentru Jipa95):

Tot nu inteleg la Qunad core da scori mai mici ca la Dual si Fps la fel, de ce?

| mihai69 a răspuns (pentru MaxiEcho):

Evident că nu e adevărat! Pe cine ai văzut să promoveze „alt detergent" în defavoarea celui propriu, chiar dacă acesta nu spală rufele nici cu apă mai rece, sau pute groaznic?!?
În plus, niciun sistem testat nu e prezentat cu toate caracterisiticile (procesor video, capacitate și viteză RAM etc.), ca să nu mai spun despre partea cu testarea GPS care chiar NU are nimic de-a face cu procesorul (mă rog - cu excepția părții de rutare și randarea hărților - grafica)!
Toate testele (acele „video") au fix valoare zero din punct de vedere tehnic.

| Admunssen a răspuns:

Quad core e mai bun.

| K0sti a răspuns (pentru MaxiEcho):

"da scori mai mici" laughing...esti tare mai WindowsXpert!

| MaxiEcho explică (pentru RB26DETT):

Dar Adreno 305 qualcomm snapdragon 1.2 Ghz, 1 Gb de ram, vor merge mai bine jocurile ca la chipset qualcomm, 1ghz dual core, adreno 305 si 1 gb RAM?

Si dupa tine care procesor e mai bun >?
Procesor Numar nuclee procesor: Quad Core

Chipset: Qualcomm MSM8926-2 Snapdragon 400

CPU: Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7

GPU: Adreno 305

sau

Procesor Numar nuclee procesor: Quad Core

Chipset: Mediatek MT6582M

CPU: 1.3 GHz Cortex-A7

GPU: Mali-400MP2

http://www.notebookcheck.net/......202.0.html
sau
http://www.notebookcheck.net/Mediatek-MT6582M-SoC.114637.0.html?

| RB26DETT a răspuns (pentru Jipa95):

Un quad core este mult mai bun decat un dual core daca ambele sunt de aceeasi marcawinking Comparea amd cu Intel, ia 2 procesoare la aceeasi frecventa si acelasi nr de nuclee si threaduri si vezi care e mai bun? Normal ca Intelwinking
Un qualcomm 1.2 quad este mult mai bun decat un qualcomm 1.2 dual, normal! Dar un qualcomm 1.2 dual este mai bun decat un mediatek/exynos sau ce mai sunt quad tot de 1.2winking Am experimentat pe mai multe device-uri, alea cu mediatek si exynos sa fugi de ele cat te tin picioarele! Alea sunt cele mai slabe, pacat ca S4 e pe exynos! PACAT!
Referitor la ce mi-a raspuns @MaxiEcho, Alege qualcomm!winking prefer un quad de la qualcomm de cam 2 ghz decat un octa core de la mediatek cu 1.8 ghzwinking asa cum 2.7 dual Intel i5 bate amd A8 quad 2.8 asa bate qualcomm pe mediatek si exynoswinking Cred ca-ti lipsesc niste informatii domnule Jipa95, te pricepi foarte mult cand vine vorba de pc-uri si alte alea dar pe telefoane mai documenteaza-tewinking cat timp ai chipset tegra sau qualcomm automat ala este un telefon/tableta bun/buna, de ce Sony xperia Z2 tablet a fost desemnata cea mai buna tableta in europa? De ce Allview-urile cu procesoare octa core nu prea bat astea quad premium? Tin minte ca mi-a spus cineva, nu mai stiu exact cine ca nu conteaza cate nuclee si cati ghz are, conteaza cum a fost proiectat procesorul, pe ce arhitectura, tehnologia de construire, pe cati nanometri [cu cat mai putini cu atat mai bine], frecventa GPU-ului si marca acestuia, daca e mali sau powerVR sa fugi de ele, powerVR mai sunt cum mai sunt dar mali sunt praf! De ce? Samsung galaxy xcover 2 cu 1 ghz dual core, cred ca e pe exynos si are GPU mali, sacadeaza fruit ninja, ce sa mai zic? xperia M aceleasi specificatii doar ca e pe qualcomm si are adreno 305, rupe la gaming, modern combat 5, asphalt 8, real racing 3, call of duty, dead trigger 2, toate asta la maxim ruleaza perfect! + multe altelewinking
Imi pare rau ca sunt foarte multi care aleg ceva prost in loc de ceva bun sad, un prieten de-al meu si-a luat Allview x1 soul in loc de galaxy s4 mini, Allview-ul nu e cine stie ce, e pe mediatek, este praf in gaming, sacadeaza plants vs zombies 2, despicable me nu poate fi jucat din cauza lag-ului excesiv, asphalt 8 merge dar sacadeaza si ala, san andreas-ul merge destul de ok spre surprinderea mea dar dead trigger 2 cu grafica la minim sacadeaza foarte tare! S4 mini are 1.7 dual dar e pe qualcomm, adreno 305, si 1.5 gb RAM parca, s4 mini bate acel Allview, xperia M al meu bate acel Allview! Si acel Allview este mult mai scump decat al meu, putea sa-si mai ia xperia Z1 compact 2.2 quad adreno 330, 2 Gb RAM 21 mpx camera, chipset qualcomm, telefonul ala este o masinarie de gaming avand display-ul de doar 720p [HD] bate S5-ul la gaming! Si display-ul este mic 4.3 inch diagonala, eu spun ca este un super telefon! Mic si foarte puternic! Decat dita mai paleta de telefon de Allview care nici macar nu ruleaza plants vs zombies 2 cum trebuie...
Altceva, mai bine-ti iei un Samsung/Sony mai ieftin decat un Allview/eboda/Huawei sau mai stiu eu ce care doar par a fi bune, pe hartie!

| RB26DETT a răspuns (pentru MaxiEcho):

Da-mi telefoanele sa le compar, altfel nu stiu sa-ti spunwinking Iti voi spune ce stie fiecare minusuri si plusuri, chestii utile despre fiecare etc...winking

OK multumesc mult!

Http://www.cel.ro/......g-black-l/
cu
http://www.cel.ro/......im-blue-l/
Care e mai bun in general la tot dar ma intereseaza sa mearga fara lag la jocuri!

Xperia E3 fumeaza acel HTC :)), display-ul este ips, mai bun decat cel TFT, la acel HTC luminozitatea ecranului este o problema din cate am auzit, intr-o zi insorita cu greu poti vedea ce faci pe telefon [cand esti afara], telefonul vine cu 512 mb valabili pentru aplicatii si jocuri din cate am inteles, cred ca aplicatiile mari se trec automat pe card sau s-ar putea sa ai optiune pentru mutarea pe SD, s-ar putea, alt - ar fi bateria, am un prieten cu HTC desire 500 parca, telefonul este destul de elegant, frumos dar bateria este o povara! Tine destul de putin!
La Sony Xperia E3 ai 4 gb memorie interna, cred ca asa ramai daca nu stii sa faci root, daca-i faci root, instalezi gltosd si poti instala mai multe aplicatii mari sau instalezi link2sd, partitionezi un card de 16 sau 32 de gb, faci o partitie de cam 5-6 gb si poti trece aplicatiile mici pe sd in totalitate;) [asta am facut cu xperia M-ul meu] http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6009&idPhone2=6634 aici ai comparatia, vezi ce are E3 in plus fata de HTC;) vezi ca E3-ul are NFC [te conectezi la casti, laptop, alt telefon, folosesti tag-urile nfc si multe alte chestii, asta daca si celelalte dispozitive au nfc;) ] Ai UI-ul de la Sony care este foarte foarte rapid si fluid, merge super, E3-ul vine cu 4.4, HTC-ul vine cu 4.2, 4.2 este o versiune de android destul de esuata, cel putin cea de pe xperia L care are destul de multe momente cand ingheata etc. Am trecut de pe Samsung pe Sony si sunt foarte multumit, ceva ce trebuie sa stii, pune-ti folie pe ecran imediat ce-ti iei telefonul, pune-ti si o husa, in ambele cazuri! daca ai scapat HTC-ul sticla este destul de slaba la socuri si s-ar putea sa se sparga destul de usor, la Sony e cam invers, sticla este destul de rezistenta la socuri [mi-am scapat M-ul de la 1.90 metri pe beton cu ecranul in jos, aveam husa + folie dar a rezistat fara niciun semn, folia a trebuit schimbata deoarece s-a ciupit destul de tare!
La Sony sticla nu rezista la zgarieturi, sunt unele telefoane gen xperia Z1 compact si z1 parca, astea au un stract anti shatter peste sticla [ca o folie] ce protejeaza ecranul in cazul in care cade sa nu se sparga;) problema este ca fiind din plastic se zgarie, indepartand stratul pierzi garantia :)) Iti recomand folie deoarece sticla de la Sony se cam zgarie! Cu toate ca scrie scratch resistant glass, e scratch resistant doar daca dai cu ceva pe el cu surubelnita, chei etc... usor, l-am bagat in buzunar [pantaloni sport, buzunare normale, fara fermoar, nu aveam nimic in buzunar, am intrat in masina, ajung la destinatie ies din masina scot telefonul ma uit la ecran si hopa zgarietura pe mijlocul ecranului, nu inteleg, dupa ce am cumparat telefonul am si pus varful cutitului pe sticla sa vad cat tine [intr-un colt ca in cazul in care se zgaria sa nu fi afectat nimic :)) ] nu s-a zgariat cu toate ca am apasat putin dar am avut ghinionul sa nu-mi pun folie la timp...
Sony are aplicatiile lui care se update-aza destul de frecvent, gen walkman, album, filme etc... ai acces la mai multe chestii pentru camera gen AR effect cu care-ti petreci o gramada de timp distrandu-te, ai multe chestii interesante, extensii, teme downloadabile de pe google play exclusive pentru Sony [majoritatea cu plata dar sunt destul de ok si cele gratis ] Camera sa nu ai pretentii prea mari, nici pe acel HTC dar nici pe Sony, camera de pe Samsung galaxy xcover 2 de 5 mpx face poze muult mai bune si mai clare decat camera de 8 mpx de pe xperia L! Camera de 13 mpx de pe Samsung face poze mult mai bune decat cea de 20 sau 21 de cat o fi de pe Sony;)
Pe xperia M e destul de esuata :)) m-am enervat destul de tare pe faptul ca la luminozitate redusa pozele au mult zgomot si prea galbene cand folosesc flash, prea albastre cand nu folosesc deloc, cu adjustari doar se schimba putin culoarea din albastru mai mult spre galben sau mov, din galben mai mult spre albastru, ciudat oricum, la lumina camera vede binisor!
Un + ar fi calitatea materialelor si calitatea difuzorului! M-ul meu are un sunet superb, clar si tare!
Pentru mai multe informatii intreaba-ma oricand si-ti voi raspunde, la cat am scris cred ca am mai omis cateva chestii :)) Daca ai nelamuriri, stii la cine sa apelezi;)

Iti multumesc mult deci e3 e mai ok, nu?
Tu ce telefon ai?
Sony xperia M?
As vrea sa te pot vota Userul anului 2014, dar nu-mi apare!

Si Sony xperia m e mai bun ca Sony xperia e3?

Nu este mai bunwinking
Uite de ce :
Pe E3 ai posibilitatea de a filma full HD
Ai android 4.4
Ai chipset mai bun si un procesor dublu ca performanta
In mare sunt la fel telefoanele dar E3 este mai nou, sta mult mai bine cu update-urile, al meu se duce usor usor spre exil laughing Astia de la Sony gata, nu le mai pasa de update-urile de soft pentru M cu toate ca ar suporta 4.4 [E1 suporta 4.4 si are doar 512 mb RAM] raman la 4.3, foarte stabil, ruleaza majoritatea aplicatiilor fara nici un stres, foarte 'fiabil'
Bateria ma mai supara asa din cand in cand, obisnuiesc sa-l folosesc in timpul meu liber destul de mult, acum ceva timp obisnuiam sa joc minecraft cu inca 5, activam hotspot, se conectau toti la hotspotul meu si jucam toti pe o harta, super tare! Telefonul nici o retinere, rula perfect, de incalzit al meu este soba de teracota laughing mai ales cu hotspot, bateria se duce destul de repede, de aceea mai am una de rezerva, E3 vad ca are de 2330 mAh fata de 1750 mAh cat are M-ul este o diferenta mare, pe tine te va tine mai mult bateria, o zi de folosire intensiva te va tine lejerwinking Pe al meu daca-l folosesc normal cum ar trebui un om normal sa foloseasca telefonul il tin si 3 zile, intr-o zi mi se duce cam 20-30% din baterie, la ascultat muzica la casti sau in masina [conectat prin caseta cu mufa jack, ca si cum ar avea castile conectate tongue ] ma tine cam 10 ore, 10% pe ora de redare muzica + umblare pe el, sa mai schimb o melodie sa mai nu stiu ce...
Ca design este foarte foarte elegant! Mie unul imi place foarte mult cum arata, este micut, sta foarte bine in mana, in buzunar, oriunde, problema este ca M, SP, L, E, J si mai sunt unele cu spatele mat, usor de scapat pe jos daca nu le pui husawinking cu husa treaba se mai schimba, astea mai noi au spatele din sticla si pe sticla ai aderenta mult mai buna si da un plus sticla, il face mai atragator si ii creste calitatea si felul in care a fost construitwinking Sony nu prea a facut multe telefoane, comparand cu Samsung care scoate cam un telefon pe saptamana si toate-s la fel doar numele difera, ace 1 ace 2 ace nu stiu cum ace de celalalt, ace mai asa, ace alt mai asa laughing Sony a facut putin si bun, ma uit in trecut prin 2008-2009 cand era Sony Ericsson inca, erau primii in materie de calitate si tehnologie! Mereu au folosit hardware premium, Sony Ericsson xperia play care este super inteligent construit telefonul, ar fi foarte inteligenti cei de la Sony daca ar mai scoate unul de genul! Acela este cam vechi si hardware-ul nu-i permite sa ruleze ultimele jocuriwinking Sony s-a bazat pe calitate, putin si bun, ma uit la alte branduri si vad multe telefoane la un pret cam ca al lui xperia M care nici pe departe nu se ridica la performanta acestuia, vezi multe cu exynos [in special pe Samsung] si multe pe mediatek [marcile mai asa si-asa] Puteau pur si simplu sa puna mediatek pe al meu, sa bage un procesor quad core de 1.2 un gpu powerVR ca asta primesti cu mediatek-ul, acel 1 gb RAM si era o paleta de telefon, nu mergea cine stie ce pe el, sacada, se agata, ingheta, dar iata ca Sony a scos ce-i mai bun din orice telefon ce l-au scos! Ca au avut mici scapari pe la software-ul lui xperia L si la touch-ul pe care trebuie sa apesi mai tare asta e alta treaba, in rest baietii au facut o treaba foarte buna, le apreciez munca si le apreciez sistemul de update-uri si multe alte chestii! O data ce-ti iei Sony 70% sanse ca urmatorul tau telefon sa fie tot Sony! Eu stiu ce-mi iau dupa ce se ''invecheste moral'' asta al meu, z1 compact, mi se pare unul dintre cele mai reusite de la Sony! Display de 4.3 inch, cand il vezi asa pentru prima data ti se pare o banalitate, ''ce-i porcaria asta?'' dar daca umbli putin pe el, te bagi prin jocuri, te bagi sa vezi cum raspunde cum se misca si daca-i citesti si specificatiile ii faci si benchmark si vezi ca scorul este peste 28000 atunci ramai putin in ceata, de obicei Samsung, LG, HTC si multe alte firme pun procesoarele foarte puternice pe un dita mai telefonul dar Sony a vrut sa 'sparga' gheata cu ''asta micu''winking
Multumesc pentru faza cu votatul dar nu am nici o sansa sa ajung userul anului, nu am prea fost activ anul asta, ba am intrat o saptamana si am facut o luna pauza, ba nu stiu ce, nu am fost campionul zilei niciodata, nu am vrut sa fiu, eu raman un simplu userwinking nu am pretentia sa fiu expert sau campionul zilei sau userul anului, cu sau fara titlurile astea, tot aceleasi raspunsuri le dauwinking tot acelasi om sunt laughing
Mie imi place sa ajut, cat pot si cat stiu ajut! Pentru asta este site-ul asta, utilizatorii sa se ajute intre ei!
Daca am omis ceva spune-mi laughing ce vrei sa mai stii ma poti intreba, cu cea mai mare placere te ajut!