In mod normal Avast-ul nu ar trebui sa consume asa multe resurse, ca nu are multe optiuni. Cam despre ce configuratie este vorba? Te-ai uitat in Task Manager sa vezi daca problema e numai de la Avast?
Frate crede-ma, nu ai nevoie de antivirus, cel putin eu nu folosesc.De cate ori foloseam la maxim o luna de cand schimbam windowsul trebuia sa-l schimb iar.eu stiu ca un antivirus daca nu mai are ce sacana adica virusi se concepe pe el ca fiind virus si se auto-distruge, sper ca te ajuta raspunsul meu FUNDA?
Se misca urat pentru ca consuma mult din resursele PC-ului. Dezinstaleaza avast si descarca-ti Nod32 ca e mai bun, sau nu mai instala nici un antivirus [ dar daca nu instalezi niic un antivirus, trebuie sa schimbi windowsul mai des]
Dezinstaleaza avast si comprobeaza ca iti merge asa cum doresti. daca merge mai lejer, atunci incearca alt antivirus. de exemplu avira 2014 free. e bun in a detecta si nu consuma multe recursuri.
In primul rand nu ai spus ce calculator ai. Daca ai procesor pe 32 de biti e cam depasit si d-aia se misca greu. Ce-ti trebuie pentru a-l folosi decent: procesor minim dual core, frecventa procesorului (nu PR-ul) minim 2 GHz, minim 1 GB RAM (de preferinta 4 GB sau mai mult) si sistem de operare pe 64 de biti.
De folosit, foloseste un singur antivirus, de ex. BitDefender Free e gratis (trebuie sa te inregistrezi, dar inregistrarea e gratuita).
Plus ca daca e plin de spyware calculatorul se misca greu din cauza infectiilor.
N-ar trebui sa discuti lucruri pe care nu le poti pricepe. Un antivirus e obligatoriu pe Windows, ba chiar si pe Mac OS. Doar Linuxul se poarta in general fara antivirus, desi exista virusi si pentru Linux. Exista antivirusi gratuiti care merg foarte bine si nu se "autodistrug".
Nu vreau sa te contrazic, dar ceea ce ai spus tu pentru Robyku este valabil doar pentru utilizatori mai putin experimentati.Nici eu nu sunt un geniu in it, dar, iti spun ca eu nu folosesc antivirus de vreo 5 ani si am reinstalat windowsul cam de 5 ori in acesti ani.Computerul meu este unul discret.procesor cu 4 nuclee si 16 GB RAM, dar imi place sa am libertate in computer si stiu singur sa ma feresc de neplaceri. Daca totusi se intampla sa iau virusi cu potential mare de risc, reinstalez windowsul.
La inceput pana isi face updateurile la program apoi o sa ti mearga normal mai insta la setari si seteaza automat update la antivirus iar la popout seteaza la 5 sec
CyberDune28 întreabă: