| craniul a întrebat:

De ce nu pot face un folder cu numele con? multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai sunt niste ciudatenii pe langa asta :
1)Deschideti un fisier gol Notepad 2)Tastati "Bush hid the facts" (bush ascunde lucruri)(fara ghirimele) 3)Salvati-l ca orice doriti 4)Inchideti-l si redeschideti-l Ati observat? nimeni nu poate explica
sau
Deschideti Microsoft Word si tastati =rand(200, 99) Apoi apasati Enter si vedeti magia!

9 răspunsuri:
| ΔH a răspuns:

Eu pot, dar nu folosesc Windows. big grin

| Fallen Angel a răspuns:

Nu stiu, dar nici eu nu pot. Am incercat acum ca sa vad daca merge si nu pot sa il fac. Chiar nu stiu, dar nu esti singurul big grin

| GeorjackX a răspuns:

Nu poti sa creezi folder-ul cu denumirea "con" deaorece "con" are legatura cu un driver din windows. Dar, nici urmatoarele foldere nu pot fi creeate: "prn", "nul" "com1″ "com2″ "lpt1″ etc.
Dar, totusi poti sa creezi folder cu numele de "con". Iata cum:
1. Deschizi command prompt din start menu sau combinatia de taste START (tasta cu steguletul windows) + tasta R si apoi tastezi cmd.
2. tastezi urmatoarea comanda: md \\.\c:\con
Unde c:\con este locatia unde va fi creeat folder-ul, dar si numele lui "con".
Acest folder nu poate fi sters sub nici-o forma, asa ca, daca dorim sa al stergem intram in command prompt si scriem urmatoarea comanda:
rd \\.\c:\con
Unde c:\con este calea fisier-ului care va fi sters.

| Al3x_3632 a răspuns:

Acest fisier nu poate fii creat deoarece bill gates[cel care a facut Microsoft, windows etc etc.] era poreclit con si aceasta porecla nu ii placea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce tare nu stiam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acesta de fapt este un feature apropiat de unix. Driverele DOS sunt accesibilie ca fisiere normale, conceptul de totul-este-un-fisier. CON este echivalentul /dev/tty, NUL este /dev/null, COM# este /dev/ttyS#, LPT# este /dev/lp# si CLOCK$ corespunde lui /dev/rtc (PRN este un alias pentru LPT1, AUX este COM1). Astfel fiecare character device poate fi deschis asa; device’urile de tip block sunt numite de la A: la Z:; Pseudo-char-devices (drivere are trebuie/trebuiau incarcate ca drivere dar nu sunt character devices, ex: EMM386, HIMEM.SYS,etc) au caractere interzise (gen "*") pentru a nu fi afisate unui user. In DOS1 (care a introdus CON, NUL, PRN, AUX) nu existu directoare, adica un fisier nu stia ca este intr-un folderhappy. Pentru backward compatible aceste character devices trebuie sa existe in fiecare folder.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca tii neaparat sa faci unu incearca
1: run->cmd
2: md \\.\c:\con
Pentru a sterge acest director, foloseste rd \\.\c:\con (altfel nu va merge)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scrieti con asa C0n si gata