Mai sunt niste ciudatenii pe langa asta :
1)Deschideti un fisier gol Notepad 2)Tastati "Bush hid the facts" (bush ascunde lucruri)(fara ghirimele) 3)Salvati-l ca orice doriti 4)Inchideti-l si redeschideti-l Ati observat? nimeni nu poate explica
sau
Deschideti Microsoft Word si tastati =rand(200, 99) Apoi apasati Enter si vedeti magia!
Nu stiu, dar nici eu nu pot. Am incercat acum ca sa vad daca merge si nu pot sa il fac. Chiar nu stiu, dar nu esti singurul
Nu poti sa creezi folder-ul cu denumirea "con" deaorece "con" are legatura cu un driver din windows. Dar, nici urmatoarele foldere nu pot fi creeate: "prn", "nul" "com1″ "com2″ "lpt1″ etc.
Dar, totusi poti sa creezi folder cu numele de "con". Iata cum:
1. Deschizi command prompt din start menu sau combinatia de taste START (tasta cu steguletul windows) + tasta R si apoi tastezi cmd.
2. tastezi urmatoarea comanda: md \\.\c:\con
Unde c:\con este locatia unde va fi creeat folder-ul, dar si numele lui "con".
Acest folder nu poate fi sters sub nici-o forma, asa ca, daca dorim sa al stergem intram in command prompt si scriem urmatoarea comanda:
rd \\.\c:\con
Unde c:\con este calea fisier-ului care va fi sters.
Acesta de fapt este un feature apropiat de unix. Driverele DOS sunt accesibilie ca fisiere normale, conceptul de totul-este-un-fisier. CON este echivalentul /dev/tty, NUL este /dev/null, COM# este /dev/ttyS#, LPT# este /dev/lp# si CLOCK$ corespunde lui /dev/rtc (PRN este un alias pentru LPT1, AUX este COM1). Astfel fiecare character device poate fi deschis asa; device’urile de tip block sunt numite de la A: la Z:; Pseudo-char-devices (drivere are trebuie/trebuiau incarcate ca drivere dar nu sunt character devices, ex: EMM386, HIMEM.SYS,etc) au caractere interzise (gen "*") pentru a nu fi afisate unui user. In DOS1 (care a introdus CON, NUL, PRN, AUX) nu existu directoare, adica un fisier nu stia ca este intr-un folder. Pentru backward compatible aceste character devices trebuie sa existe in fiecare folder.
Acest fisier nu poate fii creat deoarece bill gates[cel care a facut Microsoft, windows etc etc.] era poreclit con si aceasta porecla nu ii placea
eu1893 întreabă:
Mineaalin2025 întreabă: