Ai inteles GRESIT:
-i3 are 2 nucree (2fizice+2thread-uri),deci e dual-core
-i5 are 4 nuclee (4fizice+4thread-uri),deci e dual-core
-i7 are 4 nuclee (4fizice+4thread-uri),deci e dual-core dar e peste i5 fiindca are alta arhitectura a procesorului, FSB mai mare, si cache mai mare.
Logic ca i7 este cel mai bun dar este si de 2 ori mai scum ca i5 si de 3 ori mai scump ca i3!
Dual core de 1.8 nu inseamna 3.6, sunt doua coruri separata care lucreaza impreuna sau nu, in functie de aplicatia care o ruleaza, daca aplicatia stie "multithread" atunci cele 2 core-uri vor lucra impreuna, daca nu stie nu va lucra decat unul din ele.
In schimb situatia se schimba radical cand ai un dual, tripple sau quad - core in multitasking, atunci cand vrei sa folosesti mai multe programe in acelasi timp...fiecare core se va ocupa de "treaba" lui, iar PC-ul se va misca fluent!
Depinde pentru ce vrei sa folosesti PC-ul:
Pt jocuri fara mari pretentii merge si i3-ul, desii e doar dual-core iar tendinta aplicatiilor pentru viitorul apropiat este sa foloseasca cat mai multe core-uri.
Pt gaming dus spre extrem, randari photo si video i5 sau i7.
Ai si optiunea procesoarelor AMD, la 400ron iti poti lua un Phenom II x4 965 BE (care poate fi urcat lejer la 4000mhz) si care din pumctul meu de vedere bate i3-ul din simplul fapt ca are cache 6MB, nu 3MB si e quad-core nu dual-core, sau gama FX tot de la AMD, supranumite si Buldozer, un FX 8XXX sta lejer langa i5 si e cu ceva malai mai ieftin.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Bafta!
E putin gresita informatia ta. Uite cam cum sta treaba:
Pentium II (lansat pe 7.05. 1997): 1 nucleu
Pentium III: 1 nucleu
Pentium IV: 1 nucleu (1 thread)
Pentium IV HT: 1 nucleu (2 threads, a început prin 775, era eşuatului Prescott)
Celeron: 1 sau 2 nuclee (cel de 2 nuclee a început prin socket-ul 775: celeron dual core)
Cleron D: 1 nucleu
Pentium D: 2 nuclee. Aş adăuga ceva aici. Dacă nu ştiaţi, procesoarele bazate pe Prescott (mai mult acel Intel pentium IV HT) erau calde şi... eşuate (un fel de Bulldozer: dacă acest Intel avea, să zicem, 3 GHz, îl bătea un Athlon 64 care avea şi 2 GHz). Însă, ca să facă ei primul dual core, au alăturat două nuclee prescott sub acelaşi IHS (plăcuţa aceea de metal cu care este acoperită pastila de siliciu de pe procesor). Era foarte cald (unele modele aveau un TDP de 130W), dar bătea, în sfârşit un Athlon 64, asta până când AMD au lansat şi ei un dual core.
Celeron dual core: 2 nuclee (cum am mai zis)
Pentium dual core: 2 nuclee
Core 2 solo: 1 nucleu
Core 2 duo: 2 nuclee
Core 2 quad: 4 nuclee
Procesoarele Intel i3 au 2 nuclee.
Procesoarele Intel i5 au 2 sau 4 nuclee.
Procesoarele Intel i7 au 4 sau 6 nuclee.
Din punctul meu de vedere toata familie procesoarelor "i" e foarte buna, la fel si Core 2 Duo.
Uite si o mica explicatie:
Ce este un nucleu?
Un procesor standard are un singur nucleu(single-core.). Procesoarele single core proceseaza o singura instructiune la un moment dat (desi nu utilizeaza conducte interne, care permit mai multe instructiuni, care pot fi prelucrate împreuna, cu toate acestea, ele ruleaza cate unul la un moment dat).
Ce este un procesor Multi-Core?
Un procesor multi-core este compus din doua sau mai multe nuclee independente, fiecare capabil sa proceseze instructiuni individuale. Un procesor dual-core contine doua nuclee, un procesor quad-core contine patru nuclee si un procesor hexa-core contine sase nuclee.
De ce am nevoie de mai multe nuclee?
Nucleele multiple pot fi folosite pentru a rula doua programe deodata si atunci când un program mai intensiv se executa (AV scan, conversie video, CD ripping, etc.) puteti utiliza alt nucleu pentru a rula browser-ul dvs.(de exemplu pentru a verifica adresa dvs. de email).
Mai multe nuclee vor straluci cu adevarat atunci când utilizati un program care utilizeaza mai mult de un nucleu (numit Parallelization) pentru a imbunatati eficienta programului. Programe precum software de grafica, jocuri etc. pot rula mai multe instructiuni în acelasi timp si sa livreze mai rapid rezultatele.
Deci, daca utilizati software-uri care folosesc procesorul intens, nucleele multiple va vor oferi probabil o experienta mai buna atunci cand utilizati PC-ul. Daca utilizati PC-ul dvs. pentru a verifica e-mailurile si pentru a privi un video ocazional, chiar nu aveti nevoie de un procesor multi-core. (sursa http://www.blasterzone.ro/......e-acestea/ )