Nu stiu ce varsta medie are publicul reprezentativ TPU dar sa stiti ca zilele astea in Romania (si in lume) sunt niste mici probleme de natura medicala (doar o pandemie de coronavirus, nimic grav) si ca urmare multa lume (cam toata) sta pe-acasa.
Unii din astia care stau pe-acasa lucreaza remote, altii o freaca pe net pe Facebook, jocuri, pron - fiecare dupa gusturi.
Chichirezu' e ca a crescut utilizarea de Internet si ca atare infrastructura e testata serios. Stiti cum e pe autostrada la rush hour, nu? Carduri de masini care se tarasc. Cam asa e acu' si cu bitii pe teava.
Eu am net de la rds, și trebuie sa bag cablul in pc sau laptop ca sa am un net bunicel, si ala nu imi depășește in niciun caz 100mbs, nu stiu daca e de la router sau nu
La fel ca și cel care a pus întrebarea, ai nevoie de fibră optică. Viteza este mai bună chiar și la același abonament. Mufa acestui cablu nu poate intra în pc. Tariful la aceeași viteză (abonament) este la fel ca și pe cablu.
Pentru gaming sau vizionare online de filme, tv etc. trebuie sa ai asigurat un echipament suficient de performant sa nu se simta intreruperi. Pentru asta trebuie indeplinite o serie de criterii, chiar in casa ta:
- setarea router-ului /calculatorului pe regim de reconectare automata in caz de intrerupere a conexiunii.
- viteza de reconectare sub timpul de stacare (cache) interna al informatiei
- viteza de prelucrare suficient de mare al informatiei comunicate prin retea
- viteza si stocare (cache) suficient de mare si capacitate de stocare a calculatorului (sau alt dispozitiv cu care comunicam) pentru a acoperi pauzele de transmisie intervenite, precum si pentru prelucrarea in timp real a tuturor pachetelor receptionate /transise.
Oricare element nefunctional corespunzator duce la intreruperi.
07062001acm întreabă: