| popapopica a întrebat:

Dimineata buna tuturor!
Stiu ca exista chei universale care deschid orice yala, broasca, etc. Si nu lasa urme de "spargere".
Dar exista ceva ce poate roti cheia existenta in yala?
Eu las cheia in yala, dar nu in pozitia in care poate fi impinsa ci cumva perpendicular pe asta.
Asta noapte m-am trezit sa merg la baie si am auzit niste zgomote suspecte. Cand m-am apropiat de usa de la intrare am vazut cum cheia se misca putin. Nu mi s-a parut. Am urmarit. Si... am auzit pe cineva bombanind dupa usa. Nu a reusit sa o deschida. Dar ceva incerca.
Num imi dati sfaturi cu lanturi, alea-alea. Am.
Vreau sa stiu doar ce am intrebat.

3 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Posibil gresise usa.

| gabicoo a răspuns:

Un zăvor montat pe interior!

| gabicoo a răspuns:

Nu există chei universale pentru yale. Există așa ceva pentru broaștele de la casele vechi de la țară. La ușile metalice Made in China există totuși, un număr limitat de variante de serii de butuci și chei - adică după 80-100 de butuci și seturi de chei fabricate se repetă modelul. Dacă cineva are toate cele 100 de chei de la un producător le poate încerca pe ușă în funcție de model și le poate nimeri.

Știu asta de la un comerciant de uși metalice. Dacă un client întâmpină probleme cu ușa aflată în garanție, în baza seriei scrisă pe ușă la interior și pe actele ușii știe ce cheie să folosească pentru a rezolva problema in cazul pierderii cheilor. La un moment dat unul dintre salariați a dispărut cu un set de chei, a fost prins de proprietarul apartamentului la care voia să dea lovitura și dat pe mâna poliției. A fost chemat și comerciantul să dea explicații ca să nu intre la complicitate.

În cazul tău cred că a fost cineva cu un fel de șperaclu acționat cu o șurubelniță electrică dacă a reușit să învârtă și cheia din ușă pe interior. Trebuia să dai un pumn în ușă și să scoți un urlet puternic referitor la morții celui care umbla la ușa ta pentru ca altă dată să nu mai încerce.