Stai linistit - nu are ce sa explodeze, ha ha, asta este o sursa profesionala si crede-ma ca si eu folosesc la 2 PC-uri surse Corsair si iti pot spune ca e sursa de top. Referitor la cabluri nu iti bate capul prea tare - aceste surse cu cabluri detasabibe sunt surse cum se spune configurabile adica sursa ca si cutie metalica are o gramada de sa zicem porturi-iesiri cu tensiunile ce trebuie la placa de baza, la hard-diskuri si la alte periferice cum ar fi anumite placi video care vor o alimentare independenta. Pe sursa unde sunt 2 sau 3 iesiri identice ca conexiune au aceeasi putere in curent si aceleasi tensiuni in iesire - oricum ai brosura sursei si acolo iti arata detaliat ce si cum conectezi - pe iesiri ai scrise coduri de conexiune pe care le ai si pe mufele cablurilor, deci nu e greu sa conectezi ce vrei in PC. Aceste surse au cele mai bune protectii in curent, la supra tensiuni in retea si sunt foarte fiabile si stabile la fluctuatii de frecventa si tensiune de la retea - daca apar acele pulsuri scurte de disparitie a tensiunii de la priza via RENEL aceste surse sunt destepte si nu deconecteza prin restart PC-ul cum se intampla la alte surse vechi. Sa o stapanesti sanatos - aceste surse sunt cum se spune LONG-LiFE. O mica recomandare pentru tine - de 2 ori pe an primavara prin sfarsitul lui aprilie si la inceputul lui octombrie pune aspiratorul la sursa in dreptul ventilatorului si fa aspiratie cat poti cateva minute - astfel o sa ai sursa asta si peste 50 de ani functionala fara probleme. Praful este problema de apar unele erori in PC - poti aspira idem si in zona ventilatorului processorului si unde sunt bancurile de RAM - de 2 ori pe an treaba asta si ai PC-ul ok pentru mult timp peste ani cum se spune.
Ai putea afla raspunsul sigur daca ai cauta pe google placa de baza exact care o ai... dar cum si mie imi este lene sa caut pentru tine dar totusi vreau sa te ajut, am decis sa te ajut altfel... deci mergi frumos pe Facebook si cauti pagina : Probleme pc, acolo sigur se va gasi careva cu o placa de care ai si tu si iti va spune! deci bafta, poate ne vedem si acolo
Corsair la 1000W este o sursa pentru PC excelenta - daca e in varianta cu cablurile detasabile este cea mai buna sursa - e o sursa putin mai scumputa insa face banii fiindca are zgomot redus si racire foarte buna. Iti recomand sa o montezi in partea de jos in spate a PC-ului in carcasa si inainte de a o monta cumpara de la sanitare vreo 6 garnituri mici din cauciuc mai moale ca atunci cand prinzi sursa cu suruburi de carcasa sa pui intre sursa si carcasa PC-ulul acele garnituri - au rol de a nu intra ventilatorul sursei in vibratii cu carcasa PC-ului, ajuta si la reducerea din zgomot pintre altele.
Ce sursa de 1000W model Corsair ai cumparat tu? toate au carcasa - nu poate sa nu aiba Corsair carcasa la surse - ia sa te uiti pe site > https://www.corsair.com/......ply_Units, si sa imi spui si mie daca vezi vreo sursa de la Corsair fara carcasa - adica cu componentele electronice la vedere - nu exista asta ceva - Corsair e firma profesionala si nu vinde porcarii de surse facute de amatori. O alta firma la fel de tare ca si Corsair este > THERMALTAKE > https://www.thermaltake.com/products/power-supply.html, deci nu stiu ce ai cumparat tu insa la ora actuala pentru PC surse fara carcasa nu exista. Aceste 2 firme produc cele mai bune surse pentru PC-uri, cel putin eu an si Thermaltake si pot sa iti spun ca nici aerul care il face ventilatorul nu al auzi - una din performantelor acestor surse pe langa protectiile ce le au este ca sunt silentioase din toate punctele de vedere.
Aceste surse au cele mai bune protectii electronice - daca se intampla sa zicem ceva in PC-ul tau sa zicem ca un hard-disk incepe sa huruie si sa ia curent mai mare decat trebuie - sursa este desteapta = ai limiteaza curentul si daca sa zicem problema sau cresterea de curent care inseamna o apropiere de scurt persista = sursa intra pe acea iesire in OFF adica opreste alimentarea acelui periferic. Cam toate sursele destepte acum vin si cu un program foarte bun de vizualizare si monitorizare automata a PC-ului pentru toate componentele si pe ecram in fereastra programului ai toate detaliile despre orice din PC referitor la temperatura, voltaj, curent ce al suge, etc. etc. Aceste surse acum sunt concepute mult prea bine ca sa arda ceva de aiurea in PC deoarece producatorul tocmai pe asta s-a axat pintre altele sa asigure siguranta componentelor PC-ului prin sursa inteligenta. Pe ubele din ele daca este scris> AI Power Supply = pot sa iti spun ca aceste surse pot functiona si 250 de ani fara intrerupere asa de bine au fost concepute referitor la calitatea componentelor electronice folosite in interior - oricum pretul este mai mare insa face banii ca investitie.
Cand spun carcasa ma refer la sursa in sine nu la cutia calculatorului ca sa fiu mai clar - si Corsair si Thermaltake au la vanzare si carcase de PC cu sursa inclusa de ei si montata inclusiv si cu panel-bordul de USB-uri, insa de obicei ei vand surse separat si asta o sa vezi pe site-uri la ei.
"sursa actuala care o am e bagata intr-o carcasa in unitate si sursa asta care am cumparat-o nu are nicio carcasa, trebuie sa o bag intr-o carcasa sau merge si asa"
Carcasa la care te referi, este "cusca de montare", si apartine de carcasa, nu de sursa.
Scoti sursa actuala din "carcasa",
introduci noua sursa acolo,
prinzi sursa de "carcasa" cu 4 suruburi,
apoi prinzi "carcasa" de "unitate" cu alte 2 sau 4 suruburi (modelul meu are doar 2 suruburi, dar multe au 4).
Doar ca sa ma lamuresc pe deplin, spune-mi modelul carcasei, daca il stii.
Sau arata o poza cu carcasa, din spate.