| PuținConteazăNumele a întrebat:

E buna temperatura de 40 - 45 de grade la un amd sempron 2800+ de 1, 6 ghz cu un ventilator suplimentar?

Răspuns Câştigător
| AgentulVIPPro a răspuns:

Salut. Temperatura normala pentru aproape orice procesor trebuie sa se incadreze intre 40-70 grade maxim. Deci procesorul tau are o temperatura foarte buna. Procesoarele amd se fabrica de mult timp. Din 2013 procesoarele amd vin insotite cu microcristale pentru racire. Aceasta tehnologie este de ultima generatie insa difera numarul cristalelor in functie de procesor. M-am interesat de procesorul tau iar el ar trebui sa dispuna de 25 de cristale termoconducatoare daca este generatia noua. Daca este generatia veche nu dispune de aceasta tehnologie. soket 775-generatia veche, socket 1250+ generatie noua Depinde de caz. O zi buna

5 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Nu conteaza, ca oricum nu iei mai mult de un pachet de tigari pe el. In alta ordine de idei, e temperatura foarte buna.
@agentulVIP1: Ne luminezi si pe noi de unde ai aflat de povestea cu cristalele?

| d3javw a răspuns (pentru AgentulVIPPro):

Procesorul meu un dual core din 2008, dupa 7 ani de folosire incepea sa se incalzeasca excesiv de tare, ajungea si la 95 de grade si se inchidea pc, am sters acea pasta termoconductoare care era intarita si mai mult incurca, si l-am lasat asa.acum pe dota sau cs go, nu trece de 54 de grade decat daca e foarte cald in casa. fara sa fac nimic sta la 37 de grade.eu cred ca acea pasta e doar sa dai bani degeaba

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru KodrutZ):

Salut KodrutZ. Da, se pare ca procesorul este foarte vechi. In legatura cu, cristalele prima data am aflat anul trecut dintr-o reclama postata pe altex.ro cu referire la noile sisteme de racire pentru procesoare ce dispun de asa numitele cristale termoconducatoare care iau rolul batranului cooler si il face mult mai bine si desigur, silentios. Termenul de cristale este doar un fel de a zice, ce este de fapt : Un invelis al procesorul + alte mici componente nestiute de mine. O zi buna

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru d3javw):

Salut. Da, se pare ca procesorul tau este destul de vechi si nu dispune nici decum de cele mentionate mai sus.In bios este o temperatura setata care, daca este atinsa pentru a nu provoca dilatarea pieselor sistemul se opreste. Poti schimba aceasta temperatura in anumite cazuri poate fi si dezactivata insa nu te sfatuiesc nici de cum. In legatura cu pasta termoconducatoare te-as sfatui sa ii pui. Temperatura de 95 de grade pe care o atinge procesorul tau este foarte foarte ridicata. Acea pasta poate reduce semnificativ gradele. Aplica un strat subtire incat intreaba suprafata sa fie acoperita. Nu aplica mai mult deoarece isi schimba rolul in termo izolare si este periculos. O zi buna

| KodrutZ a răspuns (pentru AgentulVIPPro):

Hmmm, interesant. O fi fost duma de 1 aprilie sau o traducere facuta aiurea. Oricum astea mai noi nu se ard cam orice le-ai face.