| SonicAndrei a întrebat:

E diferență mare de airflow între aceste două carcase?
1) be quiet! Silent Base 800
2) NZXT Phantom 530
Dar de zgomot?

6 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Dai o căruță de bani pe o carcasă și ea vine cu maxim 3 ventilatoare?
Îți recomand o altă carcasă, mult mai ieftină și cu 5 ventilatoare incluse: https://altex.ro/......fara-sursa

| SonicAndrei explică (pentru SilviaDulcik):

Mersi de sfat. Totuși, nu urmăresc să cumpăr fix acum carcasa, în viitor vor scădea prețurile. Voi avea nevoie de o carcasă mai încăpătoare (Full tower) în care să încapă componente ultra high-end (de exemplu, coolerul Noctua NH-D15 pe care l-am ales ar fi cu 4 cm mai înalt decât permite carcasa Zalman Z11 Plus). Mi-ar conveni să fie și izolată fonic pentru a avea un PC silențios. În legătură cu ventilatoarele incluse, pentru carcasa be quiet! am mai ales două Noctua NF-A15 PWM pentru tavan și un Noctua NF-S12A PWM pentru lateral. Cred că, astfel, fluxul de aer ar fi superior lui Zalman (dar și prețul dublu...) În plus, carcasele selectate de mine se pot customiza mai bine putându-se elimina suporturile pentru HDD-uri.
Pe moment, aș dori doar să știu care e diferența fluxului de aer care circulă prin cele 2 carcase.

| SilviaDulcik a răspuns (pentru SonicAndrei):

Deja ești la un alt nivel cu liniștea.
Singurul lucru pe care mi-l doresc este să nu dai o căruță de bani și să ajungi la același rezultat cu o carcasă de 200 lei.

Eu acum am Zalman Z1 (cu cele 2 ventilatoare incluse) și pot să spun că se aude un ventilator, cel mai probabil cel din față, zgomotul produs e greu să îl măsor, poate undeva la 20dB, care este un sunet destul de încet.

Noctua NH-D15 este destul de scump și el. Dacă nu vei cumpăra un procesor nou de la Intel care ar avea șansa să îți dea foc la casă cu răcirea stock sau să vrei un OC de 50% la un procesor, nu văd de ce ai avea nevoie de un asemenea cooler.
Așa ceva ar trebui să fie de ajuns: http://www.pcgarage.ro/coolere/scythe/fuma/
http://www.mygarage.ro/......-fuma.html

Eu încerc să te ajut să nu dai prea mulți bani acolo unde nu se merită investiția.

Chiar mi-ar prinde bine puțin ajutor. Abia peste 2-3 ani voi avea posibilitatea şi voi cumpăra un nou PC, dar, chiar dacă-mi voi permite, n-aş vrea să dau 10.000 lei doar pe unitate (atât a ieşit momentan).
Am nevoie de un calculator performant pentru editări foto-video, dar şi pentru puțin gaming. Procesorul va fi un i7 de ultimă generație cu 8 sau 10 nuclee (până în 2019 le tot schimb în funcție de cum apar şi ce prețuri au). Nu mă interesează overclock-ingul, doar ca procesorul să rămână rece după ore de folosire intensă.
Pentru alegerea carcasei mai trebuie să mă asigur că vor încăpea 2 plăci video de vreo 30 cm (nu am de gând să fac SLI imediat, doar să permită un upgrade viitor), două SSD-uri şi un HDD (+ posibilitatea de a adăuga alte HDD-uri).
Observ că Scythe FUMA e la jumătate de preț şi are review-uri bune, deci am pus ochii pe el.

M-ai făcut să mă mai gândesc în legătură cu alegerea componentelor, dar tot aş dori să ştiu diferența de airflow dintre cele 2 carcase de mai sus, indiferent dacă le voi alege sau nu. Eu presupun că NZXT-ul are o circulație mai bună de aer, dar nu mult mai bună decât be quiet! M-aş aştepta ca diferența de zgomot să fie mai mare decât cea de airflow. Care e părerea ta?

| SilviaDulcik a răspuns (pentru SonicAndrei):

Din păcate nu pot să te ajut prea mult la produsele scumpe.
Nu m-am băgat așa adânc în toată treaba asta cu răcirea și izolarea fonică. Cât timp nu gâjâie nimic în carcasă și temperaturile sunt la locul lor, pentru mine este de ajuns.