Placa video Radeon Vega 8 este integrată în procesor.
Nu trebuie să o schimbi, vei cumpăra una dedicată și vei rula jocurile și programele cu ea.
Dacă vrei să îți faci acum un calculator de buget, recomand să mărești bugetul și să îți cumperi 2 barete RAM de 8GB la frecvențe cât mai mari, pentru a spori performanțele, în special a plăcii video.
Exemplu: https://www.pcgarage.ro/......annel-kit/
Mersi de sfat. Prima data cred ca îl cumpăr asa și după îi mai schimb componentele. Nici nu prea am cerințe prea mari vreau doar sa joc csgo și lol
Chiar și așa, recomand Dual channel la memoria RAM, vei avea un plus de minim 50% la performanță. În loc de 60FPS, vei avea peste 90FPS.
Acum am placa de bază Asrock A320M-DVS R3.0 + Ryzen 3 2200g. Am făcut teste cu o plăcuță de 8GB și 2 plăcuțe. Le-am setat la 2667MHz și așa cum îți spun diferența este mare.
În Unigine Heaven, 720p, Quality High și Tessellation Medium, cu single channel = 809 (scor), cu dual channel = 1147 (scor).
În Resident Evil 5 Benchmark, AA 4x, Restul High și On (fără Vsync), single channel = 62. 7FPS, dual channel = 100. 3FPS.
Repet, recomand 2x8GB DDR4, și să fie puse la o frecvență cât mai mare, cu cât mai mare cu atât mai bine.
Eu am una de 2133MHz și una de 2400MHz, cu OC la 26667MHz.
Ce a zis Silvia e parțial adevărat.
Prin DualChannel câștigi cam 35% viteza de procesare a datelor, pe platformele moderne AMD.
Aceasta creștere aduce cu sine și o afișare mai rapida a cadrelor pe monitor, deci,... Mai multe FPS.
E adevărat ca între ram de 3000mhz și 3200mhz nu o sa existe nici o diferență vizibila, însă de la 2600mhz la 3200mhz (sau mai mare) deja se vede diferența.
Alege 2 plăcute de ram identice de 2933mhz (sau mai mult), dacă vrei sa obții performante bune cu acel procesor.
Poți alege și varianta: 1 plăcută de 2933mhz acum, și una identica peste un an.
Lavinia_Cristina_ întreabă: