anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Există o soluție pentru protecția la scriere de la un pedrive(USB)? Am văzut, citit și încercat diverse sfaturi de pe google sau YouTube fără rezultat. Nu a mers nici prin cmd nici prin schimbarea regiștrilor.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti doar sa incriptezi (cu parola) stick-ul.
Astfel, doar cei care cunosc parola vor putea accesa continutul stick-ului.
Insa, daca se vrea, stick-ul va putea fi formatat si pe urma folosit, chiar daca a fost incriptat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Când un disc este protejat la scriere nu poate fi formatat. E un stick pe care eu am înscris primele fișiere, îmi aparține și nu a trecut prin mâna nimănui. Nu are parolă digitală și nici protecție fizică. Pur și simplu atunci când înscriam ceva pe el a fost o scurtă întrerupere de curent iar când totul a revenit, stick-ul meu a încetat să se comporte normal. Nu pot copia conținutul și nu mai pot înscrie nimic pe el. E un stick destul de scump, în plus are 500 gigabites de memorie…

| nicu991 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai incercat sa-l formatezi? Dacă nu merge e "la revedere". Am avut si eu cateva stick-uri ce s-au comportat asemănător... Acum doar le "simte" windows-ul ca fiind dispozitive usb cu 0 bites spațiu. Așa se întâmplă când le crapă controllerul de memorie.

| GPA a răspuns:

Dezinstalează driverul stick-ului. Dai un restart la sistem și inserezi stick-ul din nou.
Verifică dacă stick-ul are atributele de disc modificate :
diskpart
list disk
select disk "nr. stick"
attributes disk

Dacă nu este setat în read-only, încearcă să-l formatezi, însă, pe lângă formatare, îi vei da un secure-erase sau "wipe" cu Minitool Partition Wizard :
https://www.google.com/......https?/url

După ce i-ai dat "wipe", creezi o partiție și o formatezi FAT32. Selectezi disk benchmark și vezi dacă scrie pe stick. Dacă nu scrie, înseamnă că sunt probleme (anterior menționate) la controlerul de memorie, cauzate fie de supratensiune, de ciclurile maxime de scriere atinse, de posibile bug-uri (sunt situații și situații, o fi având capacitate mare, dar dacă controlerul de memorie este dat peste cap doar de la o intrerupere de scriere, atunci se observă cantitatea ci nu calitatea, iar asta se întâmplă când cumperi de la anonimi). Practic și portul USB gazdă ar fi trebuit să fie afectat dacă ar fi fost vorba de supratensiuni. Ai verificat stick-ul și pe un alt port sau o altă unitate?

Bula
| Bula a răspuns (pentru GPA):

O partitie de 500Gb NU SE POATE formata FAT32 sau FAT32extended (vezi limitele)!

Bula
| Bula a răspuns (pentru GPA):

In ultimul an am intalnit multe probleme cu stick-uri de memorie "minune".
Toate au avut niste caracteristici comune:
- Capacitate aparenta mare (0.5-2Tb)
- Pret de achizitie sub 50 euro
- Cumparate online
- La introducere in calculator, "capacitatea" vazuta (raportata) de sistem a fost ceea scrisa pe stick
- Dupa copierea unor materiale mai lungi pe stick (de obicei filmari), la un moment dat a aparut eroare (fie eroare de scriere, fie "spatiu insuficient pe disc")
- Dupa scoaterea si re-introducerea stick-ului (sau repornirea sistemului), unitatea de stick de memorie nu a mai fost accesibila (in unele cazuri nici vizibila).

Am inceput sa studiez acele stick-uri defecte, iar dupa indelungate testari am ajuns la concluzia ca TOATE au fost PIRATERII comerciale.
Cum am ajuns la aceasta concluzie?
1. Firmele consacrate au oferit stick-uri proprii la preturi mult mai mari (2Tb la cca 2000 USD)
2. Stick-urile au avut "plantate" informatii de partitie mincinoase, care "raportau" capacitate mare (pana la 2Tb)
3. Dupa stergerea tabelei de partitie, hardware-ul stick-ului a raspuns capacitate mult mai redusa (16-64Gb). Partitionand si formatand stick-ul la capacitatea fizica REALA raportata, acestia s-au comportat normal, fara erori de scriere, pe intreaga lor capacitate.

Deci, ATENTIE!
Nu va bucurati de orice pomana "ieftina", cumparata online!
Verificati intai preturile producatorilor reali, pe site-urile lor!
In cazul nostru: un stick de memorie de capacitate (reala) de 32Gb este cam scump la 40 euro.
Siteurile de vanzare (Amazon, eMag etc.) NU RASPUND pentru calitatea tertilor parteneri de vanzare, care-si expun produsele! Ei retrag de pe site produsele DOAR daca cumparatorii fac reclamatii fondate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Apreciez dorința voastră de a mă ajuta. Cum am menționat într-un comentariu,înainte de a pune întrebarea aici, am încercat toate metodele întâlnite pe YouTube sau google dar nici una nu a funcționat, inclusiv în command prompt prin utilizarea diskpart, etc. sau în registru. Nu este un pendrive ieftin și nici cumpărat de pe net, în fine, ultima soluție va fi să-l duc la un "medic" specialist. Mulțumesc că ați investit timp și cunoștințe pentru a-mi fi de folos.

| GPA a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai incercat cu Partition Wizard ce ți-am spus?

Că dacă nu, nu-i mai poți face nimic, decât să-i schimbi controlerul de memorie cu unul identic sau să îl resetezi : https://m.youtube.com/watch?v=19jLkzqOY5I