| GabiDumitrescu a întrebat:

Firma mea s-a decis sa imi cumpere un laptop. Adica eu, dar prin intermediu firmei, lol. Cerinte obligatorii: display de 17.3" sau mai mare, flickerless, cit mai prietenos cu ochii, cu rezolutie de la 1600X900 in sus, baterie detasabila (asta e o cerinta aproape imposibila, dar daca e display-ul ok, as putea sa o trec cu vederea), si cam atit. Poate fi si SH/refurbished, nu ma intereseaza daca are 1.5 kg sau 6. Ah, da, preferabil cu licenta de Windows inclusa, pentru ca nu am de gind sa imi bat capul cu achizitia aleia pe SRL, separat. Buget maxim: 5900 RON, dar nu m-ar deranja deloc sa dau pana in 3000. Astept sugestii, preferabil de la cineva care are modelul respectiv sau a facut research in acelasi scop mai recent.

25 răspunsuri:
| RaduRobertRO a răspuns:

Vezi ofertele pe Altex, de acolo pleci in cautari: https://altex.ro/......e/dir/asc/

| GabiDumitrescu explică (pentru RaduRobertRO):

Ai citit intrebarea mea? Am cautat pe Altex/eMag/PcGarage, pot sa caut si prin sutele de review-uri profesionale facute de Notebookcheck, dar eu vreau o lista scurta de la cineva care a trecut recent prin asta, daca se poate si cu cateva impresii first-hand, cu atit mai bine. P.S. Mai nimeni nu are bunul-simt sa puna pe site filtre de genul "baterie detasabila" si majoritatea producatorilor au innebunit acum cu bateriile astea integrate, eventual si lipite bine pe placa de baza cit sa nu mai merite financiar vorbind sa le inlocuiesti, si poti fi sigur ca vor tine maxim 3-4 ani, indiferent cum le incarci...

Răspuns utilizator avertizat
| Andreea99911818181 a răspuns (pentru Bubico2022):

Pentru ca e o suma mare si vrea sa si cumpere ceva bun de care sa fie multumit?!laughing Ce oameni bai nene. Sariti pe om degeaba.

| GabiDumitrescu explică (pentru KronstadtRevival):

Da, stiu de Diablos, am cumparat de la ei de vreo 2-3 ori niste chestii. In cazul de fata, din pacate, au doar niste workstation-uri prea mari, prea puternice si energofage, cu display-urile entry range pe gamele respective.

| GabiDumitrescu explică:

Atita poate, atita face. Sa nu consumam neuroni degeaba cu indivizii ca el.

| GabiDumitrescu explică (pentru Bubico2022):

Bugetul maxim POSIBIL e 6000. Daca mi-e de "rautate", dublez bugetul si imi iau ceva de clasa business de ultima generatie, cu display intru totul cum vreau eu si mai mult de-atit (gen asta - https://www.emag.ro/......BJDRMBM/), dar nu ai inteles ideea. Nu vreau ceva cu adaptor de 100W+ care sa genereze caldura cit un furnal si sa aiba 20 de kile. Daca mi-e de gaming, am abonament GeForce Now oricum. Ma intereseaza ceva strict pentru taskuri de birou.

| GabiDumitrescu explică (pentru Andreea99911818181):

Suma nu e mare. Discutam de achizitie business, totusi, si mai ales cu un scop precis. Lumea nu intelege consumerismul din domeniul laptopurilor. De aia se vind in draci la noi laptopuri de 1500-2500 RON, inclusiv asa-zise laptopuri de gaming la pana in 4000 RON, majoritatea dintre ele cu display-uri jalnice, baterii lipite de placa de baza, cu un cadru complet lipsit de rigiditate de ti-e frica cum se curbeaza daca le iei de un colt, si durata de viata sub 10.000 de ore. Prin comparatie, la aproximativ 3000-4000 RON gasesti laptopuri vechi de 5-7 ani care pot fi achizitionate cu 3 ani garantie si care la lansare costau 3-4000 EUR. Ideea e ca nu gasesc modelele cu display-urile de virf de gama sau macar mid-range din gamele respective, si e posibil sa imi scape vreun site semi-anonim...

Da, nu m-ar multumi. Are diagonala prea mica, e touch - ceea ce nu ma intereseaza si adauga inutil la pret, are video dedicat - ceea ce iar nu ma intereseaza, dar adauga la greutate si pret, are procesor pe 14 nm extrem de slab (usor mai lent decat 3570S-ul pe care il am in desktop si e vechi de vreo 10 ani!), doar BT 5.0 (multe altele mai ieftine au 5.2, si discutam de eficienta energetica si protocoale de transmisie suportate, nu doar de "mai nou"), nu are tastatura numerica. Uite, am raspuns eu in locul ei.

| GabiDumitrescu explică:

Daca citeai raspunsul lui si vedeai si partea "pentru grafica" era o treaba, dar tu te-ai oprit la sotie si ai venit imediat sa ii sari la jugulara...

| RaduRobertRO a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu ti-am, dat sa te orientezi legat de oferta - pret - cerinte, nu ca sa iei de acolo. happy Sorry ca m-am batat, mai bine "taceam" si ramaneam filozof.

| GabiDumitrescu explică (pentru RaduRobertRO):

Nu e bai, intre timp am mai discutat cu unul-altul, am mai citit pe ici-colea, si am aruncat deja cu banii catre eMag. This bastard - https://bit.ly/3M2LvcQ - 4599, 99 RON la garaj, 3329, 99 la eMag. O mica-mare diferenta. happy

| GabiDumitrescu explică (pentru KronstadtRevival):

Ghinion pentru nefericitii care l-au luat de la eMag. Saptamina viitoare imi ajunge jucaria, probabil sa imi scot vreo jumatate din banii de pe el cu niste benchmarkuri. happy

Vezi mai sus, am comandat deja si m-am incadrat in 3400 RON. Bine, 4600 daca eram tont si il luam de la pcgaraj inainte sa ma uit cu atentie sa vad unde gasesc cea mai buna afacere.winking

E firma mea si din diferenta prefer sa fac altceva. Daca plusam pana la 5900 nu gaseam nimic care sa o fere un avantaj real si util fata de ce am luat. De aia 2500 imi mai platesc contabilitatea si darile o luna...

Pai intrebarea incepe cu "Firma mea". Mai mult de-atit... happy Da, bine, stiu sunt destui romani care zic "firma mea" la aia care ii angajeaza unde nu au nici o participatie, nimic, sunt simpli angajati. In cazul de fata, firma mea unde eu sunt actionar 100%, administrator, angajat.winking
Cum ziceam, nu ma intereseaza jocurile pentru laptopul asta absolut deloc. Nici macar sahul ala din Windows sau Solitaire-ul.winking
Iris Xe voiai sa zici. Da, e decenta pentru o placa video mobila non-gaming. Daca mi-ar fi fost ok de 15, gaseam la greu scule business refurbished si mergeam pe ceva de genul ala, mai ales ca primeam 3 ani garantie si la asta nou am 2 (e bine si asa, ca multe alte laptopuri, la pcgarage mai ales, vin cu doar 1 an de garantie pentru persoanele juridice).