| AlexUnder200 a întrebat:

Fiti Antenti de eu am un procesor intel pentium dual core inside 2.5 Ghz... este mai bun un procesor pentium 4 de 3.0 Ghz? va rog raspundeti este urgent funda funda funda

Răspuns Câştigător
| Tzuna a răspuns:

Nu este mai bun, pentru ca dual core inseamna dublu, adica procesorul tau este cu doua nuclee, adica ai 2.5 Ghz pe nucleu, aia vine 2.5 Ghz x 2 = 5 Ghz, deci nu te panica, este mult mai bun si mult mai rezistent decat un pentium 4 uniprocsor(un singur core)

9 răspunsuri:
| funke a răspuns:

Dual Core 2, 5 este mai bun decat P4 3.0

| odo89 a răspuns (pentru Tzuna):

Nu stiu exact daca inseamna dublu, dar e mai bun un dual core.

| funke a răspuns:

Da este mai bun Dual Core 2.5 happy inseamna 5Ghz fata de 3.0 Ghz e mai bun happy

| Tzuna a răspuns:

Nu trebuie sa stii tu exact daca este dublu sau nu, iti zice clar din nume: Intel DUAL CORE, ceea ce inseamna ca este cu 2 nucelee fata de pentium 4 care are un nucelu si DUAL CORE de 2.5 Ghz ii echivalentul la 2 procesoare pentium 4 de 2.5 Ghz si un dual core lucra mult mai lejer, nu-i asa solicitat ca un single core(pentium 4 simplu)

| odo89 a răspuns (pentru Tzuna):

Atentie! Dual Core nu inseamna ca exista doua procesoare fizice pe placa de baza (daca ar exista doua procesoare fizice separate, vorbim despre dual processor, unde exista 2 magistrale separate in transmiterea datelor de la procesor).
Un procesor dual-core permite rularea mai multor aplicatii concepute pentru a exploata procesele multiple, adica mai multe resurse si putere de procesare in cadrul PC-ului.
Transferul datelor de la procesor e la fel ca la un single core, doar ca procesarea informatiilor si instructiunilor este mai rapida in interiorul procesorului.

Preluat din http://www.revistait.ro

| AlexUnder200 explică (pentru odo89):

Adica procesoru meu e mai naspa decat pentiium 4 3.0 Ghz?

| odo89 a răspuns:

Nu este! Cu toate ca este mai mic, este mai bun!

| odo89 a răspuns (pentru odo89):

Iar majoritatea jocuriloe au inceput sa ceara procesoare dual core, quad core etc.

| stefanbal1 a răspuns:

Daca e Pentium 4 HT de 3ghz ai 2 nuclee