SSD e scump prost si inferior e mai mult destinat pentru notebook-uri HDD la 270 e mai bun atata timp cat e IDE, Sata in fine eu am observat diferenta eu am Macbook pro cu hdd ide si inca unu cu ssd automat ala pe ssd boot-eaza mai greu e ca si cum ti-ai da boot de pe sd-card dar astia vor chestii slim si usor de schimbat deci viitorul se cam duce de rapa uneori recomand ala cu 750GB plus ca 7200rpm e foarte ok deci nu o sa ai probleme bafta funda?
In teorie si cred ca si practic SSD-ul e mult mai bun ca un HDD la viteza, deci automat booteaza mai repede, mac os-ul se incarca greu si pe hdd si pe ssd, hdd-ul e pe sata 2, ce am eu acum pe laptop e un seagate de 500gb sata cu 5400rpm si doar 8mb buffer si mi se blocheaza laptopul des din nimic, la jocuri nici nu mai zic ca sta 10 min sa incarce ceva si ma gandeam ca acela de 750gb la 7200rpm si 16mb buffer ar trebui sa fie mai rapid, oricum nu se compara cu SSD-ul la viteza, pe mine ma interesa raportul pret calitate la cele doua si daca se merita sa investesc in SSD sau sa raman la HDD.
SSD-ul e mai rapid, ideea ca pe termen lung isi pierde din viteza. Iti ajung 120GB?
NU prea imi ajung 120gb insa ma gandeam sa transform vechiul hdd cu un rack in hard extern pentru date iar ssd-ul sa il pun in laptop pentru a instala pe el windows-ul si jocurile care sa ma joc iar pe hdd sa tin datele.
Mai intrebi. Aporpo, daca nu folosesti unitatea optica, poti sa iei un rack de hdd pentru unitatea optica. Cumparand asa ceva http://www.tomshardware.com/......102-3.html
SI un ssd e superior cu MULT fata de un hdd. Atentie, daca o sa iti cumperi un ssd, sa nu il formatezi ntfs. De asemenea, sa activezi ahci si sa nu activezi vreodata defragmentarea!
De asemenea, cauta un ssd cu macar 3 ani garantie!
wikkedz întreabă: