Ar trebui sa fie in garantie, garantia este de 2 ani. Cauta factura/certificatul de garantie si fuga in service.
Multe televizoare noi au o functie de economisire: sunetul ramane, iar imaginea se inchide.
Aceasta functie se poate activa/dezactiva cu un buton de pe telecomanda (in zona butoanelor cu functia de schimbare a sursei de imagine, radio/tv etc, de obicei in liniile superioare de butoane.
Se poate incerca si o mini-resetare, prin scoaterea din priza a tv-ului pentru 1-2 minute, dupa care pornit din nou din telecomanda.
Conform legii, garantia pentru televozoare trebuie sa fie de minim 2 ani (24 luni).
Verifica actele si du-l inapoi la vanzator, cu bonul de casa /factura impreuna!
Daca cele de mai sus nu ajuta, atunci este problema de service, trebuie chemat un depanator TV.
Bună! Defectul este al displayului, panelul ars, trebuie inlocuit, il duci la servis, daca mai este in garantie il vor face gratis, daca nu mai este in garantie costă, in acel panel s-a ars o lampă care face posibilă imaginea pe ecran, televizoarele led, lcd sau plasme, nu au tuburi(ecran) ca televizoarele vechi, astea noi au niste lămpi subtiri ca tubul de neon, mai mici ca dimensiuni decat tubul unui neon, si cand se ard nu se pot schimba decat inlocuind tot acel display, sau panel, se mai numesc si invertoare.
Cristi, cu 800 de lei iei un tv nou, si nu din cel mai ieftin. Cu 600-700 poti lua tv noi de 32"/80 cm diagonala, cd-i drept nu FullHD (adica cu rezolutie de 1366x768). Cu diagonala mai mica, de exemplu 24" am vazut noi si la 500 de lei.
Bună! L televizoarele astea de ultimă generatie led, lcd, reparatiile sunt foarte scumpe, solutia este altul nou.
La tv-urile cu tub cinescop defectarea acestuia era extrem de rara, exceptie facand cele sovietice sau asamblate "pe genunchi". Tubul nu il gaseai ca piesa de schimb (sau foarte scump) de aceea nu merita (vorbesc de perioada inainte de 2000) sa-l inlocuiesti. Acum poti avea un tub perfect, de calitate, pe un aparat care a functionat doar cativa ani dar are un sasiu "ciudat", greu reparabil/ireparabil pe care sa-l pui pe un tv mai nou, functional, dar la care s-a dus tubul din cauza calitatii proaste. Din pacate insa tv cu tub sunt pe cale de disparitie. La aparatele moderne (post 2005) cu panel LCD, daca acesta nu e spart, se pot rezolva multe defecte in primul rand cele de backlight (lumina de fundal). E o "arta" intreaga, nu se face de pe o zi pe alta, dar se poate si e rentabil. Stiu ce vorbesc, am reparat televizoare din 1992 pana in 2015.
Ella454 întreabă: