Eu am un DSLR insa crede-ma ca cel mai frumos "bookeh" (asa se numeste acest efect) iese doar cu aparatul si cu stiinta ta de fotograf. Se poate creea si artificial acest bookeh insa doar cu Adobe Photoshop 6 care are o functie special destinata imitarii efectului respectiv insa nu vei obtine ceea ce doresti in totalitate adica un subiect foarte bine evidentiat de fundal. Alta metoda pe care o poti folosi in versiuni anterioare de Photoshop ar fi folosirea Layers, creezi doua straturi din aceeasi fotografie una o faci in ceata complet si apoi stergi cu radiera subiectul care astfel va aparea clar iar ce are in spate va fi in ceata. Pentru efectul de bookeh natural iti trebuie o investitie de vreo 2500 roni.
Tehnic vorbind, poti sa faci bokeh (asa se numeste tipul asta de fotografie) in Photoshop, dar nu o sa arate prea bine :S
Multumesc frumos.Am stat si m-am gandit sa imi achizitionez pana la urma un D-SLR.Ma rog...sa-mi conving parintii s mi-l cumpereCe aparat mi-ai recomanda sub 2000 lei?Si ce obiectiv
Daca incepi cu Nikon un D3000 sau Canon EOS 1100D, pretul e bun 1600 la Nikon si 1700 la Canon, pentru bokeh superb iti trebuie un obiectiv cu deschidere mare a diafragmei cum este Nikon 35 mm f1.8 sau Canon EF 50 mm f1.8 (f-ul iti spune deschiderea diafragmei cu cat e mai mic cu atat se deschide diafragma mai tare si obtii un background blurat)
Multumesc frumoos Mi-ai fost de ajutor O sa "incerc" sa obtin aparatul de la parintii mei
O zi buna:*
anonim_4396 întreabă: